Kogu lugu oleks ilmselt unus­tatud, kui "Kranaadi" toimetusele poleks helistanud "Balti Juhi" alaline lugeja P.V.. Tema poolt teatatud üksikasjad seavad kogu siinses ajakirjanduses läbimälutud loo uude valgusse. P. V. (56) jagas "Kranaadiga" seni ainult talle teada olnud andmeid. Nimelt kasutab ausa soomerootsi ärimehe ja seltskonnategelase Carl Danhammeri nime äärmiselt ebadzhentelmenlikul kombel ära tema nimekaim, aastaid Soomes elanud ameeriklane Dan Hammer.

Oma nimekaimu kohtas ta esmakordselt 1989. aastal reisilaeval "Georg Ots". Hammer esines tuntud miljardär Armand Hammeri vallaspojana. Eestisse ärireisile sõitev Danhammer ei osanud ärplevast ameeriklasest midagi karta. Samal ajal algasid Hammeril sekeldused Soome maksuameti ja kombluspolitseiga. Kartes kohut, asus Hammer elama Eestisse, kus tegeleb pruugitud autode müügi, erootilise pesu maaletoomise ja turvateenuste vahendamisega. "Ta on kohutav inimene," ütles P.V. "Kranaadi" ajakirjanikule.

"Ma kohe ei saa aru, kuidas Carl Danhammer suudab seda taluda! Kõik need skandaalid! Ma olen Hammeriga Männikul ühes majas elanud. Igal õhtul oli seal selline märul, joodi, karjuti, tulistati. Kui politsei tuli, öeldi, et Danhammer käis." P.V. teab ka juhtumit, kus Hammer laenas heasüdamlikult Danhammerilt suure ameerika auto ja käis sellega väljapressimisretkel Lääne-Eestis. "Kui ma kord Dan­hammerilt küsisin, kuidas ta laseb petisel karistamatult oma nime kasutada, arvas see, et siin maal lihtsalt tuleb selliseid asju ette, nagu see oleks äritegemisel normaalne," ütles P.V.

Samuti on Metsikut Läänt mängiv libakangelane ühes vene ärimeeste seltskonnas väitnud, et on räppar MC Hammeri kasuisa. Räägitakse ka juhtumist, kus ta oh esinenud klahvpillivirtuoos Jan Hammerina, küsides "Eesti Kont­serdi" kassast avanssi peatselt toimuva kontserdi eest, mille kavas omalooming filmist "Miami Vice".

"Kranaadi" toimetus loovutas P.V. edasiseks tutvumiseks Kaitse­politseile.