Üks, kes Riigikohtu otsust kahel käel tervitab, on Selveri-mees Jüri Käo. Ta ütleb Ekspressile, et kui ravimiturg täielikult vabaneks, hakkaks Selver müüma käsimüügiravimeid, nagu ilmselt ka kõik teised suuremad kaubandusketid. Kuid oma apteegiäri Selver Käo kinnitusel luua ei kavatse. Seda küll kaaluti, kui Margus Linnamäe Apothekadel lõppesid Selverites rendilepingud ja kerkis küsimus, kas neid pikendada või teha sama äri ise.

Linnamäe firmad on aga justkui “vasturünnakuks” omandanud möödunud aastal kolm supermarketite hoonet, mida rendib Selver – Tartus Veerikul ja Jaamamõisas ning Jõgeval.

Paralleelselt võttis Linnamäe üle ka jäätisekohvikute keti, mis nüüd kannab nime Manhattan Ice Dream. Linnamäe firmal Jäätisekohviku OÜ on mitu kohvikut Tallinna ja Tartu kaubanduskeskustes. Kas on seegi trügimine Käo mängumaale, kelle äriimpeeriumis on Eesti suurima turuosaga jäätisevabrik Balbiino?

Igatahes on Käo nüüdseks oma apteegiketi käivitamisest loobunud.

“Apteegiäris edukalt toimetamiseks pead olema ka sissetooja. Pelgalt jaeots ei vii edule. Ja sissetoomine ning hulgimüük on juba ära jaotatud,” ütleb Käo

Samas mõistab ta kahe suure ravimigigandi – Linnamäe Magnumi ja väliskapitalil Tamro jõulist seismist oma ärihuvide eest, et apteegiturg mingil juhul ei avaneks.

“Iga kainelt mõtlev inimene saab aru, et sellised piirangud ei sündinud juhuslikult, vaid suure lobitöö tulemusena,” ütleb ta. “Küsimus on selles, kas ka riik peaks nende ärihuvide eest seisma või vaatama asja laiemalt. Minu arvates saaks supermarketiteski kliente aspiriini ostmisel vajadusel nõustada, selleks ei pea minema apteeki.”

Ärilist tüli ega vastasseisu Käol Linnamäega pole, otse vastupidi. Koostöö olevat igati sõbralik ja sümbioosne, omavahel on sõlmitud pikad rendilepingud.

Ehk kõik on ilus, nagu Eesti kapitalistidel omavahel tavaks!