„Ju nad siis kartsid, et ma hakkan salvestama,” ütleb Orukask. Ta oletab, et otsiti diktofoni või mobiiltelefoni. “Kui enam ei piiksunud, siis oli korras.“

Eelnevalt arvas Orukask, et kapo tahab rääkida nn Magnitski juhtumist. Ta sai ühelt oma allikalt hiljuti vihje, et Nordea Panga Eesti filiaali kaudu pesti puhtaks miljardeid Venemaa riigieelarvest varastatud rublasid.

Kapos pidi Orukask pidama nõu korruptsioonivastase büroo juhi Martin Perlinguga. Tema üllatuseks ilmusid kohtumisele ka peadirektor Raivo Aeg ja tema asetäitja Eerik Heldna.

Järgnenud sündmuste kirjeldus põhineb Orukase poolt Eesti Ekspressile sel nädalal antud intervjuul.
Heldna teatas, et Orukask on kaotanud kapo usalduse. Seetõttu pole võimalik tema riigisaladuse luba pikendada. Aga ilma loata ei saa Orukask rahapesu andmebüroo analüüsitalitust juhtida.

Heldna heitis Orukasele ette kahte pattu. Ta olevat rikkunud ära Otsalti operatsiooni. Orukask ise ütleb, et pole sellisest operatsioonist kuulnudki.

Teine etteheide puudutas riigisaladuse lekitamist. „Nad tegid järelduse, et ma olen ajakirjanikule midagi andnud.“

Samal hommikul sai Orukask telefonikõne Postimehe uuriva toimetuse reporterilt Mikk Salult. Ajakirjanik tundis huvi mõnede konkreetsete isikute vastu.