Valitsuse majandusnõunik Eero Lapteus ei kahtle, kumb otsus vastu võetakse: "Targu Talita sulgemine ei anna märkimisväärset säästu, sest tegu pole ju riikliku väljaandega. Taliga kaotamine on seevastu kindel tee riigi sissetulekute suurendamiseks. Ametühingujuhina võitleb ta töövõtjate sotsiaalsete garantiide eest - see tähendab selle vastu, mis on tööandjaile ehk peamistele maksumaksjatele püha. Kui aga maksulaekumine väheneb, tuleb riigil vastu võtta üha uusi ja uusi kärpeid."

Ametühingute keskliidu kommertsdirektor Väino Saar on säärasest valikuvõimalusest šokeeritud: "See on ju täiesti haige möla - võrrelda mitmesaja aasta pikkust ametiühingute traditsiooni mingi pitsiheegeldamise ja lillekasvatamise kobrulehega. Kodumajandusnõuandeid saab sama hästi ka internetist, aga Eesti ametühingud internetist uut juhti kindlasti ei saa." Saare väitel on inimese ja hingetu paberi ühele kaalukausile asetamine moraalne kuritöö, mida peaks arutama kohus.

Rahvaliitlase Artur Piiri arvates on küsimuse asetus aga täiesti mõttetu: "Taliga või Talita - mis vahet seal enam on? Selle probleemi lahendamisega on valitsus sel aastal juba lootusetult hiljaks jäänud."