Probleem, millega seotud skandaalis oli kesksel kohal presidendiproua Evelin Ilves, näis olevat möödanik. Aga võta näpust!

Silmatorkava reklaamikampaania toel hiljuti turule toodud Kalevi ja jäätisevabriku Premia koostöö, šokolaadi-koorejäätis “Mesikäpp” sisaldab hüdrogeenitud taimseid rasvu.

Õieti sisaldab neid jäätist ümbritsev piimašokolaadimaitseline glasuur. Kuhu on jäänud lubatud “uue põlvkonna hüdrogeenimata taimsed rasvad”? Kalevi kommunikatsioonijuht Ruth Roht ütleb, et Premia kasutab siiski häid hüdrogeenitud rasvu.

Endiselt sisaldavad pakendi andmeil hüdrogeenitud taimseid rasvu ka Kalevi marmelaadikommid Lily, Mari ning ploomimaitseline ja mustsõstramaitseline marmelaadikompvek. Lisaks veel batoonike Kaevur ja Fondant Irish Cream. Seejuures ilutseb näiteks kompvekkide Mari pakendil kleepekas “Kalev ütleb ei transrasvadele”. Millest selline vastuolu? Roht väidab, et info pakendil on ekslik ja transrasvu nad tõesti enam ei kasuta: “Tegemist on vanade pakenditega, mille ärakasutamiseks taotlesime üleminekuaja.”

Seega on Kalev ostjaid eksitanud üle poole aasta, sest pakendid lubati asendada hiljemalt möödunud aasta lõpuks. Ettepanekule varustada pakendid seniks kleebisega, mil kirjas kommide korrektne koostis, vastas Roht, et see on liiga töömahukas. Samas ei olnud töömahukas sildi “Kalev ütleb ei transrasvadele” kleepimine, mis pigem suurendab ostja segadust.