„Teavitasin haigestumisest ka kõiki neid, kellega olin haigestumise eel suhelnud ja kes mulle meelde tulid,“ meenutab Räim Ekspressile.

Samamoodi tegi ka Eesti ametiühingute keskliidu (EAKL) juht Peep Peterson (45), kui ta märtsi algul pärast reisi Belgiasse ja Hollandisse end kehvasti tundis. „Kahtlustasin endal koroonat, sest mul olid hingamisraskused, palavik lainetas üles-alla, olin üheksa päeva haiguslehel ja teatasin kolleegidele kohe alguses, et pean olema isolatsioonis, sest tunnen end halvasti ja olin lennukis koos haigustunnustega inimesega,“ meenutab Peterson. 

Hoopis teisiti kui Riho Räim ja Peep Peterson talitas aga reformierakondlane Kalle Palling, kes juhatas 26. märtsil Harku vallavolikogu istungit. Palling kandis kaitsemaski, kuid ei teavitanud ruumisviibijaid, et perearst oli ta vaid päev varem koroonaviirusest tervenenuks tunnistanud.

Kuidas peaks toimima inimene, kellel on diagnoositud koroonaviirus? Kas ta peaks teatama sellest tööandjale, kolleegidele? Mis on tähtsam – kas inimese õigus privaatsusele ja terviseandmete kaitsele või kaasinimeste õigus teada asjaolusid, mis nende tervist ohustavad?