Lissini väidetavad seosed Põhjasadamaga mõjuvad intrigeerivalt. Näiteks osutas Äripäev 2008. aastal, et juba paar aastat on Paldiski põhjasadama omanikuks Hollandi Antillidel Curaçaos registreeritud ettevõte CNP Investments NV, mille kohta 2008 aasta jaanuaris teatasid Vene infokanalid ärimees Vladimir Lissiniga seotud on ühe oma valdusfirma UCL Hoilding BV kaudu omandanud kontrolli CNP Investments NV üle. Kui mõelda, et Põhjasadama üks peremehi Aleksei Tšulets (keda ses kontekstis võiks vaadelda kui Venemaa esimiljardäri esindajat) võttis sel sügisel võimu Paldiski linnas, on siin ainest muidugi mistahes spekulatsioonideks.

Ainult et Tšulets ise ei anna spekulatsioonidele just palju ruumi. "Täielik jama," ütleb ta vastuseks küsimusele, kas tal on lähemaid seoseid Vene metallurgiakuningaga.

"Rajasime Ust-Luga sadamasse kuivlasti terminali, mille üks Lissiniga seotud firma ära ostis. See ongi kogu me seos," märgib ta. "Ma oleksin väga õnnelik, kui mul oleks temaga mingid tihedamad ärikontaktid, aga paraku pole."

Mis puudutab Vene miljardäride edetabeli teisi tegijaid, siis teisel kohal on Mihhail Prohhorov (varanduseks 17,85 miljardit), Norilski metallurgia kombinaadiga seotud ettevõtja, keda tema kahemeetrise kasvu tõttu võiks nimetada maailma pikimaks miljardäriks. Oli Venemaa rikkaim möödunud aastal, on hetkel muuhulgas ka Vene laskesuusaföderatsiooni president ning Lääne meedias leidnud tähelepanu seoses sellega, et on omandamas NBA liigas pallivat New Jersey Nets nimelist korvpalliklubi.

Kaunis vinget kriitikat pälvis kahemeetrine miljardär mõni aasta tagasi, kui üks temaga seotud firma korraldas tõsise pralle revolutsioonilisel ristlejal „Aurora". 

Kolmandal kohal on 17 miljardi dollari suuruse varandusega Roman Abramovitš, keda maailma tunneb kui suurimate kaatrite ja jalgpalliklubi Chelsea omanikku ning pikaaegset Tšuktšimaa peremeest. 

Vene jõukurite tabeli 230. kohalt leiame Loksa päritolu endise allveeujuja Maksim Liksutovi nime, kelle varanduseks hindab "Finans" 360 miljonit dollarit. Tema Eesti kodanikust äripartneril Sergei Glinkal on varandust samapalju, kuid tabelis asub mõne koha võrra eespool.

Meeste firmaks on AS Transgroup, mille üks peakontoritest asub "mustas kuubikus" Tallinnas Jõe tänaval.

Liksutov-Glinka tõeliselt laia haardega ettevõtjad, kes ehk enim viimasel ajal pälvisid tähelepanu Moskva kesklinna ja Šeremtjevo lennujaama vahel kurseeriva kiirrongi liini käivitajatena.

2007. aasta kevadel pärast "pronksiööd" teatas Liksutov, et viib kogu oma äri Venemaale.  Nüüd ilmselt on suurem viha lahtunud, sest kuuldavasti ehitab mees Kakumäe kanti suurejoonelist villat.