Kevade kutse on see, mis kiusab ja meelitab toast ära, endast ära, olema kuskil mujal ja tegema midagi teisiti. See on selline igakevadine pakitsemine, millest ei saagi täpselt aru, on ta veres, meeltes või milleski muus.

Armastus on see, mis paneb meid elama ja tegutsema, tundma, looma ja särama. Julgustab enesest andma ja teistelt vastu saama. Armastatud inimese kaotus on kohutav kogemus. Kõige kohutavam on armastatud lapse kaotus. Sellisest kohutavast valust sai alguse tänase ajakirja avaloos tutvustatud Brooke ja Keith Desserithi raamat „Kirjad Helenale”. Tütre haiguse ravi ajal tuli sel perekonnal käia läbi erakordselt valus teekond. Kuidas leevendada kaotusevalu ja edasi minna, saab lugeda nüüd ka eestikeelsena ilmunud raamatust.

Kui laps on allergik või õrnema närvikavaga või kui 24pealine lasteaiarühm põhimõtteliselt ei sobi, tuleb abiks ettevõtlikkus. Ikka selleks, et oma silmaterale pehme ja terve keskkond korraldada. Epp Petrone kirjutab tänases nõuandeloos, kuidas nad paari mõttekaaslasega Tartusse lastehoiu seltsi lõid, ja julgustab lastehoiurühma alustamist ette võtma.

Pikenevad päevad ja päikeselised ilmad annavad lootust, et kohe hakkabki kõik paremuse poole liikuma. Värsked ideed ja edasiminek päästab meid tekkinud tardumusest ja vaikelust. Hästi annavad kevade olemuse edasi luuleklassika kullafondist pärinevad read.


Veel puhuvad jahedad tuuled,
veel kannavad hommikud halla.
Said lagedaks sulanud nõlval
vaevalt ilmuda varased lilled,
kui vahasest võluderiigist,
eelõhnasest kärgede kambrist
maad kuulama mesilind lendas,
läks otsima varaseid lilli,
et kuulda, kui kaugel on kevad,
kas varsti näeb külalist kallist.

Aleksander Puškin