Rein Langi ülemus, linnapea Edgar Savisaar vahetas peaminister Kallasega kirju, et saada toetust tänava sulgemise vastu. Eesti Ekspress kirjutas, et toetust ei saadud ja USA saatkonna soovidega tuleb leppida. Lang eitas seda sama kategooriliselt, nagu ta enne valitsusest lahkumist eitas Sirbi ülevõtmise arutamist koos Kaur Kenderiga.

Täna on tänava sulgemisega ja elanike autode tänavalt tõrjumisega leppinud ka Kentmanni tänava elanikud. "Meid koheldakse nagu Kongo hõimupealikke, keda ameeriklased veevoolikutega tänavalt laiali ajavad," pahandas Jens Haug vanasti. Vastutasuks tänava sulgemise eest pakkus Ameerika saatkond omal ajal elanikele tasuta valvega parklat, ent ei kiirustanud lubaduse täitmisega.

Härra Haug, kellest tänaseks on saanud Viru Keemiagrupi nõunik, ütleb, et on praeguse olukorraga rahul. "Meie autod pargivad USA valvemeeskonna valvsa pilgu all maja hoovis, paigutatud on korralik tsiviliseeritud värav, mitte mingi militaarmoodustis. Paanika jälgimise ümber on täiesti asjatu. See on kõige leebem viis saatkonnal ennast kaitsta. Muidugi eeldame majaelanikena, et igaühe kohta, kelle köögist on otsevaade saatkonna hoovis toimuvale, on tehtud ka infopäring," nendib Haug.

USA saatkond omandas varasemalt Urmas Sõõrumaalt ka ruumika krundi Maarjamäe all Pirita tee ääres, kust Kose tee üles keerab. Saatkond siiski maad kasutusele ei võtnud ja müüs selle.

http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudised/blokaad-tallinna-kesklinnas?id=68998923

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/lang-usa-saatkonna-ette-maja-ei-tule?id=5180043