Värske juunioride Euroopa meister Pintsaar pidi esikoha saamiseks alistama üht jalga pidi maailmaklassi kuuluva, ent teise jala vigastusega hädas oleva Kaire Leibaku. Raine Kuningas tõukas troonilt juba 15 aastat Eesti naiste odaviset valitseva Moonika Aava. Meeste odaviskes oli Laanmäe ees kindlaks favoriidiks 80-meetri mees Mihkel Kukk ning osales ka eksmaailmameister Andrus Värnik (naerukoht, kui soovite).

Mis heledapäise, juba kaks aastat tagasi oma vanuseklassis Euroopa tippu kuulunud Laanmäe võidu eriti magusaks teeb, on MM-normi alistamine. Tulemus 78.49 mahub maailma edetabelis üldkokkuvõttes napilt 60 parema hulka, ent alla 20-aastaste arvestuses on eestlane hetkel maailma parim!

Noorte paljulubavad etteasted kõrvale jättes, hakkas silma ka murelikke momente. Odaviskajate Mihkel Kuke ja Andrus Värniku sooritused kaks nädalat enne MMi olid pehmelt öeldes kesised. Kaire Leibaku jalavigastus ei luba temaltki Berliinis palju loota.

Sootuks puuduvad Eestis meeste konkurentsis täna sellised alad nagu teivashüpe ja tõkkesprint. Tegu on üllatusega, kui neil aladel võidab mõni mitte-kümnevõistleja! Naiste seas kehtib sama näiteks kuulitõuke kohta.

Mida oodata teiselt võistluspäevalt? Eeskätt Gerd Kanteri värsket vormi-indikaatorit (miks mitte 68 meetrit?), Marek Niidilt MM-normi väärilist sooritust 200 meetri jooksus (20,75), põnevaid võistlusi nii naiste kui meeste kaugushüppes ja uut Eesti rekordit Ksenija Baltalt, kes seekord võistleb ainult 200 meetri jooksus. 

Ning miks ei võiks tulevane Eesti rikkaim sportlane (kui jalgpalluri-karjäärist peaks tõesti asja saama) Margus Hunt kodupublikut lõpuks 60-meetrise kettakaarega rõõmustada?!