Kui telefonipoes müüjana töötanud Kert Koldek teda esimest korda Elioni esinduses leti taga kohtas, umbes viis aastat tagasi, jäi talle grusiin meelde kui sorava jutuga huvitav inimene, kelle teadmised meie kohalikust kunstist olid paremad kui keskmisel eestlasel. “Võib-olla see mind tema juures paeluski, et ta võis rääkida ükskõik millisest Eesti kunstnikust detailideni.

Tema teadmised meie kunstiajaloost ja kunstnikest olid meeletult laiad,” meenutab Koldek, miks ta Pashuriga pikemalt suhtlema hakkas. Nüüd käis ta Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituses kunstivõltsimisega seoses tunnistusi andmas ja maksab võltstööde eest ostjate poolt välja käidud summat omast taskust kinni.

Politsei sooviks Zurab Pashurit üle kuulata. “Ta ei ole praegu üheski käimasolevas kriminaalmenetluses kahtlustatav ega tagaotsitav. Kahtlusaluseks saab inimest kuulutada ainult siis, kui ta on üle kuulatud. Meil ei ole õnnestunud seda aga veel teha. Hetkel ta kuulub politsei huvialasse,” selgitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Andres Sang.