Linnavalitsusele laekus üheksa nõuetekohaselt vormistatud taotlust kaheksale isikule Tallinna vapimärgi andmiseks.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar on esitanud taotluse anda Tallinna vapimärk president Arnold Rüütlile (sündinud 1928) märkimisväärse koostöö ja teenete eest Tallinna linna arengule kaasa aitamisel Eesti Vabariigi presidendina.

Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut on esitanud taotluse anda Tallinna vapimärk Eesti vabadusvõitluse ajaloo, ideede ja rahvuslike põhiväärtuste propageerijale Jüri Uppinile (sündinud 1939). Jüri Uppini algatusel on Tallinnas Lasnamäel korrastatud ja tseremooniapaigaks kujundatud Jüriöö park ning loodud traditsioonid mitmete tähtpäevade ja riiklike sündmuste tähistamiseks. Jüri Uppin on Eesti Lipu Seltsi juhatuse liige, Eesti Muinsuskaitse Seltsi juhatuse liige, MTÜ Jüriöö Park juhatuse esimees ja Sihtasutuse Jüriöö Pargi Fond asutaja ja juhatuse esimees. Jüri Uppin on alates 2002. aastast Tallinna teenetemärgi kavaler.

Nemad kaks ka vapimärgi saavad. Teised, opositsiooni esitatud kandidaadid läbi ei läinud.

Tallinna linnavolikogu Isamaaliidu fraktsioon on esitanud taotluse anda Tallinna vapimärk Tallinna Tehnikakõrgkooli kauaaegsele rektorile Arvi Altmäele (sündinud 1942) rakenduskõrghariduse edendamise eest.

Reformierakonna fraktsioon ja Isamaaliidu fraktsioon on esitanud taotluse anda Tallinna vapimärk Eesti iseseisvuse järjepidevuse hoidjale, eestluse arendajale Vello Salole. Vello Salo (sündinud 1925) on eesti katoliku vaimulik, kirjastaja, tõlkija ning literaat, Pirita kloostri preester. Teise maailmasõja ajal oli Salo Põltsamaa ühisgümnaasiumi õpilane. 1943. aastal astus ta vabatahtlikult Soome sõjaväkke. 1944. aastal tuli ta soomepoisina Eestisse tagasi ja osales Otto Tiefi valitsuse kaitsel, kuid võeti lahkuvate Saksa vägede poolt sõjavangi. 1945. aastal osales Salo Tšehhi pinnal toimunud lahingutes ("Tšehhi põrgus"); tal õnnestus sealt eluga pääseda ning jõuda Itaaliasse. Seal valis ta endale vaimuliku elukutse. Et oma Eestisse jäänud sugulasi repressioonidest säästa, võttis ta kasutusele Vello Salo nime. Ta asus tegelema nii Piibli tõlkimise, kirjastamise kui ka eesti kultuuri tutvustavate üllitiste kirjutamisega. Nõukogude okupatsiooni ajal elas Salo väga erinevates maades: Süürias, Jordaanias, Iraagis ja Saksamaal, kõige pikemalt aga Itaalias (1962-1976) ja Kanadas (1976-1993).

1993. aastal naasis Salo Eestisse, kus sai Pirita kloostri preestriks. Lisaks sellele tegeleb ta endiselt erinevate peamiselt vaimuliku sisuga raamatute kirjastamise ning eestikeelse Piibli uue tõlke toimetamisega. Eraldi väärib rõhutamist Salo tegevus okupatsioonides hukkunute ja kannatanute saatuse väljaselgitamisel. Salo eestvõttel on valminud erinevate okupatsioonide kahjusid käsitlev uurimistöö "Valge raamat".

Reformierakonna fraktsioon on esitanud taotluse anda Tallinna vapimärk Tallinna endisele peaarhitektile Igor Volkovile (sündinud 1951) õigete valikute tegemise eest linnaplaneerimise valdkonnas Tallinnas. Igor Volkov on hetkel Eesti Arhitektide Liidu esimees.

Tallinna linnavolikogu liige Andres Öpik on esitanud taotluse anda Tallinna vapimärk tunnustatud teadlasele ja ühiskonnategelasele Endel Lippmaale. Endel Lippmaa (sündinud 1930) on kaasa aidanud okupatsiooni lõpetamisele meie kodulinnas, sundides Nõukogude Liidu Rahvasaadikute kongressi tunnustama kuritegelikku Molotov-Ribbentropi pakti. Lippmaa on toetanud omandireformi lõpetamist õigusliku järjepidevuse alusel ja kaitsnud Eesti kodakondsuspoliitika põhimõtteid. Ta on juhtinud pikaaegselt Tallinnas asuvat teadusasutust (KBFI).

Tallinna linnavolikogu liige Maimu Berg on esitanud taotluse anda Tallinna vapimärk tunnustatud skulptorile Jaak Soansile (sündinud 1943). Jaak Soans on paljude professionaalselt teostatud skulptuuride autor, sh ka Tallinna ühe kõige olulisema kuju - kirjanik A. H. Tammsaare monumendi autor. See sügava intelligentsi ja suure pieteediga valmistatud meistritöö on üks Tallinna sümboleid.

Berg on esitanud taotluse anda Tallinna vapimärk ka tõlkija ja kolumnist Enn Soosaarele (sündinud 1937), kelle analüüsid ja sõnavõtud Tallinna puudutavates küsimustes on ärgitanud inimesi kaasa mõtlema ja võimaldanud probleemides paremini orienteeruda.

Tallinna vapimärgi kavalerid on muusikud Neeme Järvi, Eri Klas ning Veljo Tormis, kirjanik Jaan Kross, maalikunstnik Olev Subbi, arhitekt Dmitri Bruns, ühiskonnategelane ja kunstnik Heinz Valk, Eesti Lähimineviku Okupatsioonide Muuseumi rajaja Olga Kistler-Ritso, president Lennart Meri, emeriitprofessor Mati Hint, näitleja Ita Ever, kultuuriajaloolane Jüri Kuuskemaa, poliitik ja ühiskonnategelane Edgar Savisaar ja ajakirjanik Urmas Ott.