Kevadel 2008 esitas täpselt samale krundile taotluse kolmekorruselise kortermaja ehituseks firma Tagwerk ning selgub, et ehitusplaan on igati õigustatud.


Kortermajade linnaku ehitamist sinna, kus kolm aastat tagasi ei kõlvanud korrusmaju ehitada, põhjendab linn paberil nii: tegemist on endise nõukogude sõjaväe võsastunud kordonialaga, mis on heakorrastamata. Abilinnapea Taavi Aas ütleb Ekspressile: “Planeeritava ala tihedus on märgatavalt väiksem kui eelnevates lahendustes, samuti lubab arendaja rajada lasteaia.”


Üldiselt liiguvad linnavalitsuses Kakumäe detailplaneeringud väga visalt. Miks on aga linn nii helde ühe arendaja vastu ja hoopis vähem salliv teiste suhtes? Põhjus võib olla selles, et Kakumäel tahab kortermaju arendada firma Tagwerk, millest poolt omab Vahur ­Reimetsa firma Altor Kinnisvara.


Reimets on tegus kinnisvaraärimees. Altor Kinnisvara põhileib on olnud Tallinna vanalinnas sundüürnike-skeemiga korterite enda omandusse saamine.


Reimetsa tuntakse endise linnaametniku, keskerakondlase Elmar Sepa sõbrana. Üle kümne aasta on ajakirjanikud haukunud Reimetsa-Sepa tandemi kallal ning joonistanud skeeme nendega seotud firmadest ja isikutest. Midagi kriminaalset nad pole tõestanud, nagu ka uuri­misorganid.


Endine Tallinna kesklinna vanem Elmar Sepp on olnud küll kohtu ees süüdistatuna ametiseisundi kuritarvitamises, kuid 2003. aastal mõistis teise astme kohus ta õigeks.


Huvitav võib olla ka tõik, et Reimetsa-Sepa tandemiga seotud Rünno Sulg toetas eelmise aasta Riigikogu valimiste ajal 150 000 krooniga Keskerakonda (ta ise pole ühegi erakonna liige).


Selle kohta, kas Rünno Sulg ka praegu Reimetsa ja Sepaga äri ajab, soovitab ta küsida hoopis Arco Vara pressiesindajalt. “Mina olen Arco Vara töötaja ja küsimused esitage firma pressiesindajale,” ütleb Sulg telefonis. Samuti ei soovi ta põhjendada oma heldust Keskerakonna suhtes.
Mõis armastas eramuid, Savisaar kortereid

Linnapea Jüri Mõisa ajal hoogustus Tallinnas ja selle ümbruses eramajade ehitus. Mõis teatas koguni, et peab “tähtsaks Lasnamäe, Mustamäe ja Õismäe paneelelamurajoonide järkjärgulist likvideerimist”.

Praegune linnapea Edgar Savisaar seevastu propageerib kortermajade ehitamist. Tema valijad elavad just kortermajades.

Tänavu tõstis Savisaar maamaksu ja tõmbas enda peale eramajade omanike meelepaha. Kortermajade elanikud protestisid maamaksu vastu hoopis vähem.

Sulev Vedler