Juba varakevadel teatas parteijuht Edgar Savisaar meedias, et Keskerakond teeb e-valimistel tuule alla kõikidele erakondadele.

Keskerakonna edu pidi kindlustama jokk-kaval e-telkide idee. Plaan kukkus aga läbi nõrga teostuse tõttu. Keskerakonna projektijuhid ei olnud arvestanud mitmesuguste takistustega, mis neid e-valimistel tabasid.

E-valimiste usaldusväärsuse pani 28. mail kahtluse alla abilinnapea Jaanus Mutli, kes lubas e-valimiste tulemused vaidlustada kohtus. Härra Mutlit ärritas vabariigi valimiskomisjoni esimehe Heiki Sibula avaldus, et ta näeb telgikampaanias küsitavusi.

Kõigepealt juhtis probleemile tähelepanu Ekspress Askur Alase looga „Keskerakond lörtsib e-valimisikahelt poolt". Seejärel ilmus Postimehes Argo Ideoni lugu, kes kirjutas Mutli avaldustele toetudes loo Keskerakonna plaanist nurjata e-valimised.

Skandaal paisus nii suureks, et Edgar Savisaar pidi ise 1. juunil kinnitama, et e-valimised on legitiimsed, möödaminnes mõnitas parteiboss Postimehe ajakirjanikku Argo Ideoni, kes pidi olema pistrik ja sõltuv parempoolsest leivapalukesest, mida Mart Kadastik ja Ansip talle võimaldavad.

Kadri Simson kirjutas mõni päev pärast elektroonilise hääletamise algust oma blogis, et hääletajatel on probleeme ID-kaartide PIN-koodidega, mis pankadel on otsa lõppenud.

Tegelikult oli telkides hääletamisel probleeme tunduvalt suurem. Hääletada lihtsalt ei olnud võimalik. Testisin isiklikult Kristiine keskuse niiöelda "telki", sest suur tuul oli telgi minema viinud. Hääletamiskohta tähistasid vaid Keskerakonna rohelised õhupallid ja rohelistes jopedes tüdrukud. Istusin laua taga lageda taeva all. Internetiühendus oli olemas, kuid parooli sisestamisel andis süsteem veateate. Keskerakonna e-valimist korraldav tüdruk selgitas tülpinult, et arvuti andis juba eile veateate ja nende IT spetsialist ei saanud veast jagu. Nii jäigi mul e-telgis hääletamata.

Kristiine keskuse ees küsisid minu käest e-telki juhatust kaks kepi najal lonkavat vananaist, pidin nad juhatama Kristiine linnaosa kontrisse, kus sai eelhääletada tavalisel moel.

Ja lõpuks tulemused: Keskerakond sai e-valimistel 6388 häälega neljanda koha. Indrek Tarand sai 18905 häält, Reformierakond 11759 häält ja IRL 10133 häält.