Maitsepolitsei soovitab: – ülivilla Nõmmel

Jüri Okase kavandatud, 2005. aastal valminud terendavvalge neofunktsionalistlik villa (Kiige 9) on ümbruskonna suurejoonelisemaid. Kui funk kui ka neofunk kipuvad sageli olema hõlbus viis teha lihtsate geomeetriliste kujunditega ning tehnitsistlike võtetega talutav hoone, siis antud eramu on kahtlemata palju enamat.
Pooleldi maa sisse minev võimas hoone domineerib jõuliselt maastikus. Autorile omaselt on seegi ehitis ülimalt maitsekas ning ššikk. Suuri klaasaknaid varjab müüritaoline sein, mis lisab intiimsust (puudub ju Oleg Grossi majale sarnane naeruväärne hiidaed) ning muudab maja ilme kunstipärasemaks.
Ülemisel korrusel paiknevad elutuba, köök, neli magamistuba, kabinet, saun koos basseiniga, all garaažž kahele autole, jõusaal, majapidamise ruum. Aias on suur mänguväljak. Üldisest minimalistlikust toonist hoolimata annavad kvaliteetsed materjalid ning valitud esemed tunnistust omaniku heast järjest.
Pragune sisustus on väga esinduslik tasub elustiili haakumisel kahtlemata alles jätmist. Eriti efektne on dramaatiliste kardinate ning valge klaveriga elutuba.

Kui mitte ostmist, siis vähemasti jalutuskäigul vaatama minemist vääriv on see villa kahtlemata.

Karin Paulus

Kes on Paavo Pettai?

1.detsembril 1966 sündinud meediaärimees, kellelt tellib reklaamikampaaniaid Keskerakond.