Kilgi väitel müüs Teeväli Tallinna endise tselluloosivabriku alal asuva maatüki (Tartu mnt 80P) maha turuhinnast mitu korda odavamalt.

Firma Groosi Kinnisvara hindab, et krundi väärtus on 25 miljonit krooni, aga Teeväli müüs selle vaid 3,3 miljoni krooniga. Sellestki summast pole Kilk kõike kätte saanud.

Eestis on tärkamas kinnisvarabuum, rahvas mõistab hästi, kui valus on Kilgi kaotus.

Kilgi väitel ei teinud Teeväli salatehingut niisama, vaid helde meelehea eest. Korruptsiooni esineb ka erafirmades, kuid tol ajal sai selle eest karistada vaid ametnikke.

Kilk ütleb, et kuulis toimunust täiesti juhuslikult, kinnisvaraarendajatega rääkides. Ta pöördub kohe politseisse ja teeb avalduse, et tema petturist abiline kasutas kurjalt ära oma ametiseisundit. 2004. aasta jõululaupäeval viivad politseinikud Teeväli kodust ülekuulamisele. Tee peal soovitavad nad mehel rohkelt sigarette kaasa osta, et jätkuks vähemalt viieks päevaks. Töötlemine ei aita: Teeväli ei võta ühtegi süüd omaks ja ta lastakse vabaks.

Küll aga palub Kilgi ärihuve kaitsnud advokaat Maria Mägi-Rohtmets kinnisturaamatus krundile kiirkorras keelumärge peale panna, mis ei luba pättidel maatükki edasi müüa.

"Muidugi peaksin ärimehena piinlikkust tundma, et lasin end nii lihtlabaselt tüssata. Aga olen oma äri rajanud partnerite usaldamisele ja see on seni üldiselt töötanud," pihib Kilk õnnetu ohvrina. Ärimehe väitel on see esimene kord, kui tal niimoodi nahk üle kõrvade tõmmati.

See on selge must-valge lugu: pole kahtlustki, kes on hea ja ja kes on halb. Ühel pool on Rein Kilk, rahvalik sangar, kapitalistliku Eesti kangelane. Ta restaureerib vanu maju, rajab riigi suurima toiduainetekontserni Pere, peab kõrtse, omab sadamat, puidutööstust, roosikasvatust ja suurt lambakarja, törtsutab saksofoni, veab Eesti sõudmist, on Kuku "Keskpäevatunni" staar jne. Kilki jätkub kõikjale, tema ideede genereerimise mootor tuksub väsimatult.

Teisel pool on aga avalikkusele tundmatu Tarmo Teeväli, kes mehkeldab pättidega. Sest kõnealuse maatüki müüb ta firmale, mis seotud allilmas tuntud tegelastega nagu Olavi Uisk alias Draka (vene keeles kaklus) ja Allar Neimar, keda tuntakse ka hüüdnime all Suur Kana. Artklist jookseb läbi ka Kalev Kure nimi.

Suurejooneline afäär kaob kiiresti avalikkusest. Kilgile tuntakse kaasa, veel tänagi räägib ta, et sai suure kahju osaliseks.

Rahvas pole kuulnud, et tüngategijaks peetud Teeväli elu muutus küll põrguks, kuid ta tuli sekeldustest puhtalt välja.