Populaarne on Amsterdam, aga kõige kaugema ja eksootilisema sihtkoha päring oli Kuuba.


Enim levinud on siiski Eesti ekskursioonid ning Läti ja Leedu reisid. Populaariseim pakkumine on sel aastal olnud kahepäevane Saaremaa reis majutusega hotellis Saaremaa, mis pakub klassiekskursioonidele soodushinda. Selle reisi sisse mahub Koguva küla, Muhu muuseumi, Eemu tuuliku ja Laasu talu jaanalinnufarmi külastus. Käiakse veel Väikese väina tammil, Maasilinna varemetes,  Kaali meteoriidikraatri ääres, Kaarma dolomiidikarjääris. Muidugi on omaette vaatamisväärsus Kuressaare piiskopi­linnus, mis linnakülastuse sisse mahub. Aprillis ja mais maksab reis 850 krooni, juunis on hinnaks 900 krooni. Kui reisi­päevad on reede ja laupäev, lisandub 100 krooni. Hinna sisse aga jääb bussi­sõit, praami­piletid, majutus, hommikusöök, kohalikust saarlasest giid mõlemal päeval ning muuseumi ja linnuse sissepääsutasu.


Rühma suuruseks on keskmiselt 30 õpilast ja kaks õpetajat. Suurema või väiksema rühma puhul arvutatakse reeglina teine hind.


Saared on populaarsed



Nagu varasemalt, tellitakse ka tänavu kahepäevast Hiiumaa reisi, mille sisse jääb Soera talumuuseum, Kärdla linn, Ristimägi, Tahkuna, Reigi, Kõrgessaare, Luidja rand, Ristna ja Kõpu tuletorni külastus. Teisel päeva on matkatrajektoor Kukka kivi, Hellamaa, Pühalepa, Suuremõisa, Vaemla villavabrik, Sääretirp, Orjaku ja Käina. Reis maksab vastavalt rühma suuru­sele. Hind 860 krooni on arvutatud 44 õpilase ja kolme õpetaja kohta. Rühmale, kus on 30 õpilast ja kaks õpetajat, on hinnaks 1025 krooni õpilase kohta. Selle eest saab giidi Hiiumaal, muuseumipiletid, bussisõidu, praamipiletid, majutuse hostelis või kämpingus.


Toitlustamise saab juurde tellida, aga hinnas ei sisaldu. Lõplik hind oleneb kõikide reiside puhul rühma suurusest.


Reisibüroo soovitas kahepäevast Võru­-Setomaa reisi, mis pole nii levinud kui saared, aga Võru linn, F. R. Kreutzwaldi majamuuseum, Tamula järv, Rõuge ürgorg, Ööbikuorg, Rõuge Suurjärv, Suur Muna­mägi, Vastseliina piiskopilinnuse varemed, Piusa liivakoopad, Taevaskoja ja Seto talumuuseum on vaatamist väärt. Sellise reisipaketi maksumus on alates 790 kroonist õpilase kohta. Lisaks kohaliku giidi tehtavale ekskursioonile kahel päeval on sees ka Setu talumuuseumi pilet. Lihtne majutus kolmestes ja neljastes tubades ning muidugi bussisõit.


Alglasside õpetajad ja lapsevanemad eelistavad mõistagi ühepäevaseid Eesti reise. Maksumus sõltub jällegi rühma suurusest ja sellest, kas soovitakse toitlustamist või tasulist lisategevust juurde tellida. Populaarne on Haapsalu, mille hind algab 240 kroonist. Lisaks ekskursioonile mahub selle hinna sisse ka raudteemuuseumi ja linnuse pilet.


Lähemad ja lühemad reisid viivad Tuhala karstialale ja Saula siniallikaid vaatama, aga ka Lahemaale, Palmsesse, Sagadisse, Altjasse ja Käsmule. Hinnaks 140 krooni õpilase kohta.


Kõigi küsitletud reisikorraldajate sõnul on tellimusi välismaale vähem kui eelmistel aastatel.


Rohkem küsitakse tänavu l&uum l;hemaid reise naabrite juurde. Hinnatud on kolmepäevane Peterburi reis ja ühe-kahepäevased ekskursioonid Lätti ja Leetu. Endiselt tellitakse kolme-neljapäevast Stockholmi kruiisi. Reisi hind sõltub nende puhul kuupäevast, rühma suurusest, soovitud tasulistest külastustest ja paljust muust. Noortele sobib reeglina hostelimajutus, aga võetakse ka hotelle mugavate kaheste tubadega.


Reisiprogramme saab lähemalt lugeda järgnevatelt aadressidelt:
/
,
ja
.