Talvel veedavad koerad aega baarides ja ööklubides, suvel trendikohvikute terrassidel. Eesmärgiks leida nimetatud asutustest rikas mees, sest kes siis ise pappi kokku viitsib ajada.

Need, kellel peremees juba olemas, ostavad oma riideid kallimatest butiikidest, mõni on peikaga isegi Milanos shoppamas käinud. Neil on nüüd pappi, et juua ööklubis rohkem kui üks drink ning kohvikus ei pea nad enam kolm tundi ühe ja sama kohvitassi tagant kõrvallaua itaalia mehi nillima. Mõnele on ostetud ka auto (ja load, kui neid enne polnud), mida ta Stockmanni parklasse viltu üle kahe koha parkida saab.

Vallaline koer on kerge saak – tuleb jooki välja teha ja rääkida, et teed raskelt äri. Selle peale liputab ta saba ning järgneb, ükskõik kuhu. Kui rumalamad koerad luuravad klubides turiste, siis kavalamad on ära jaganud, et välismaa meeste komplimendid tulenevad vaid soovist keegi puhkuse ajal ka voodisse meelitada, kuid hotellis vallatlemisele ei järgne ilusat maja või limiidita krediitkaarti. Lihtsalt "it was nice meeting you, random Estonian chick". Seepärast sebivad nad end kohtadesse, kus hängib kohalik koorekiht. Mehed, kellel saab silma peal hoida ja plaani pidada, sest nad ei lenda järgmisel päeval koju tagasi.


Ja mida tähendab "koerailm"? See on jahe suvepäev, mil mõistlikud inimesed lõunastavad siseruumides, koerad on end aga külma trotsides mõnele trenditerrassile sättinud ning passivad kananahk ihul peale, kes kallima autoga kohviku ette sõidab. Koerapüüdjad - edevad jõmmid, kes üritavad kõva häälega bisnestooki arendades jätta muljet, et teenivad vähemalt kolm korda rohkem kui tegelikult – teevad naistele silma ja käivad pidevalt midagi autodest toomas. Et kõik näeks, et neil üldse on auto. Kui keset seda koerapulma sattuda või niisama mööda kõndida, kontrollivad mehed kullipilgul sinugi säärejooksu välja (koht, kutsu, istu!) ja konkurentsi tunnetavad tšikid kohendavad poosi veelgi väljakutsuvamaks. Nähes, et sa ei kavatse oma kohalolekuga idülli rikkuda ja edasi kõnnid, liputavad koerad kergendusega saba.

Täna on koerailm. Minge vaadake ise, kui ei usu.

* Susan Luitsalu on turunduskonsultant