Riigifirma: teie seade on vastuolus füüsikaseadusega
Lugupeetud härra Rutkovski, lugupeetud härra Moltšanov
Täname Teid Eesti Energia Tulevikuenergia sihtkapitali konkursile esitatud projekti eest. Eesti Energia eksperdid vaatasid läbi ning andsid hinnangu esitatud projektile “Kütuseta vee potentsiaalse energiamuunduri ekspluatatsiooni andmine ammendamatu ökoloogilise puhtuse ja võimsa energia saamise eesmärgil”. Leiame, et pakutud perpetuum mobile tüüpi seade, mis püüab ära kasutada termodünaamiliselt stabiilse süsteemi siseenergiat, on vastuolus energia jäävuse seadusega, mistõttu otsustame esitatud projekti mitte toetada.
Lugupidamisega,
Alo Kelder, Arendusjuht, Eesti Energia AS

Puidu gaasistamine ja veealune tuumajaam

 

Tulevikuenergia sihtkapitali projektikonkursile laekus kokku 21 tööd. Teemadena olid konkursitööde hulgas esindatud puidu gaasistamine, tuuleenergia ja hüdroenergia kombineerimine ja päikeseenergia võimalused Eestis. Esitati ka ettepanekuid põlevkivienergeetika arendamise ja energiasäästu vallas. Loomingulisematest lahendustest pakuti välja igiliikuri ja veealuse tuumajaama idee.

Alo Kelder: "Täna võib öelda, et konkursi korraldamine oli kasulik, sest see andis hea ülevaate meie teadus- ja tehnoloogiamaastiku ideedest tuleviku energeetikalahenduse alal. Eesti Energia püüdleb selle suunas, et saavutada tasakaalustatud ja keskkonnahoidlik energiaportfell ning soovib selleks niipalju kui võimalik kaasata Eesti teadlaste ja tehnoloogiaarendajate abi.

 

Eesti Energia pressiteatest