Ida-Virumaa Alajõe valla volikogu eksliiget Andreid Andrejevit (38) süüdistatakse selles, et ta tulistas 11.juunil 2009.a. kella 21.30 Andreid (29) kolm korda revolvertüüpipüstolist, eesmärgiga mees tappa. Sealjuures üritas noorem Andreivanema eest põgeneda. Ta suri kohapeal.

Tulistaja oli süüdistuse järgi teo toimepanemise ajal alkoholijoobes. Lugu juhtus kaupluse juures Sillamäel Kesk tänaval.

Andreipõhjendas oma tegu kättemaksuga selle eest, et teine mees oli teda tülikäigus peksnud kaupluse müügisaalis rusikate ja jalgadega vastu pead jakeha.

Andrei võeti vahi alla järgmisel päeval. Teda ei ole varem kriminaalkorras karistatud.

Altkäemaksu vahendas “kõige kuulsam idavirukas” Vassili Satšuk, kes on huvitaval kombel ise seotud tapmisjuhtumiga.

Nagu Eesti Ekspress on kirjutanud ("Hullud päevad Ida-Virumaal", 12.04.2007), juhtus 2006. aasta detsembris väidetavalt järgmine lugu: Ahtmes jalutavad mööda vaikset alleed linnakodanik Vassili Satšuk ja tema abikaasa Janinakoos koeraga. Ühel hetkel näevad nad pimeduses puude vahel meest, kesjustkui lihtsalt seisab. Millegipärast helistab Vassili kohe omasõbrale, kes sõidab kiiresti kohale Satšuki firmale kuuluva BMW X5ga. Koos võetakse puu all seisev mees kinni ja lükatakse maasturisse.Satšuki sõnul taheti mees politseisse viia, kuid sinna ei jõutud - autos puhkestulevahetus.

Puude vahel, nagu hiljem sündmuspaiga vaatlusel selgus,rahulikult vorsti söönud mees sai kuuli kõhtu ja suri. Ametlikuversiooni kohaselt oli tulistaja Janina Satšuk, kes oli sunnitud relvakasutama enesekaitseks. 

Satšuk põhjendas oma teguviisi sellega, et kardab koledasti oma elu pärast...

Tänavu juulis saatis Viru Ringkonnaprokuratuur kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 46-aastast Vassilit tapmises, raske tervisekahjustuse tekitamises ettevaatamatusest, tulirelva ebaseaduslikus käitlemises ning dokumentide võltsimisega seotud kuritegudes.

Satšuk on Ida-Virumaad hirmul hoidnud aastaid. 1997. aastal mõisteti ta seitsmeks aastaks vangi, kuid pääses vabadusse ennetähtaegselt.