Erik vaidles kohtus mõrvasüüdistusele vastu ja advokaat Andres Simson palus oma kaitsealuse õigeks mõista. Nende versiooni kohaselt nõudis Kemerovo grupeeringuga seotud Permanov ööklubi pidanud Erikult tuhandeeurose katuseraha maksmist. Selle tasumisest keeldumine põhjustas tüli ning võitluse elu ja surma peale.

Kohus leidis, et Erik pussitas surnuks Merimaa ja osales kaastäideviijana ka Permanovi tapmises. Et Erik oleks ise Permanovi pussitanud, tõendamist ei leidnud. Permanovi tapmises mõistis kohus süüdi Steni. Kohtus rääkis Sten, et tappis Permanovi enesekaitseks ega osalenud Merimaa surmamises. Advokaat Ilmar Straus palus ta õigeks mõista.

Kohus otsustas pärast tõendite vaagimist, et Steni osalus Merimaa tapmises pole tõendatud. Samuti mõistis kohus Steni õigeks ööklubi Poseidon süütamises.

Kohtunik Ivanson leidis, et süüdimõistmine ei saa põhineda ainult ühe asjaosalise poolt eeluurimisel antud ütlustel. Ta pidas silmas Kruusimägide tuttavat Siim Turtat (25), kes kirjeldas politseile vendade osalust mõrvades ja näitas kätte Viljandimaal Sepa-Aadu talus sauna põranda alla peidetud laipade asukoha.

Kruusimägide väitel oli hoopis Turta see, kes tappis Merimaa golfikepi löögiga pähe. Kohtunik Ivanson seda juttu ei uskunud. Tema hinnangul tabas Merimaa pead vaid golfikepi vars ning golfikepi pea lendas varre otsast lihtsalt ära.

Süüdistus heitis Turtale ette korduvat Merimaa löömist, ööklubi süütamist ja mõrva varjamist. Prokurör Rattam küsis talle 3aastast vangistust, kuid kohtunik Ivanson määras 3 aastat 4 kuud.

LOE EKSPRESSI LUGUSID POSEIDONI TOPELTMÕRVAST: