Pärna kaitsja Indrek Sirk vaidlustas karistuse Harju maakohtus, pidades trahvisummat liiga suureks ning lubade võtmist põhjendamatult karmiks. Humoorikas kohtuotsuses, mis läheb rida-realt järjest härdamaks, annab kaitsja teada, et Pärn on igapäevane autokasutaja, ta juhib ehitusettevõtet ning peab korvpallurina käima trennides ja võistlustel. Pärn kiirendas, kuna tahtis “kontrollida vibratsiooni seost rehvidega” ja ennäe – selguski, et “rehvid olid ebaõigesti tasakaalustatud”.

Pealegi, hetkel, mil Pärn vasakus reas teistest autodest mööda tuiskas, polevat olnud liiklus ohtlik, tee oli ühesuunaline ja nähtavus väga hea.

Veelgi enam, kaebuses hoiatatakse, et kui pallurilt võetakse load, põhjustaks see tagasilööke nii tema töö-, pere- kui ka ühiskondlikus elus. Tal on väike laps kasvatada ja laenukohustus. Lubade kaotus tähendaks “osadest tööobjektidest loobumist, sissetuleku kaotust ja töötajate vallandamist”.

“Suures osas Rapla korvpalliklubi baseerubki A.Pärnal. Ilma temata seda edu ei ole võimalik hoida, temast sõltub seega ka paljude teiste isikute tulevik,” seisab apellatsioonis. “Samuti jõuavad paljud teised korvpallurid treeningutele ainult koos temaga, kuna neil endal puudub auto või juhtimisõigus.”

Ka korvpalliklubi toetas Pärna kohtu ees hea sõnaga. Ta abistab nooremaid mängijaid, sõidutab neid trenni ja viib isegi lapsi korvpallikooli!

Ehk kihutamine “ei olnud tahtlik õiguserikkumine”, vaid “ühekordne kiirendamine, millel on selgitus olemas”. Pärn kinnitas kohtule, et ta “ei ole igapäevane liiklushuligaan,” lihtsalt “juhtus selline õnnetu rikkumine vales kohas valel ajal”.

Kohus jättis rahatrahvi muutmata, kuid tühistas lisakaristuse. Kohtunik Kristina Väliste möönis, et Pärn seadis ohtu teiste liiklejate ja enda tervise ja vara, kiirendades autoga, mille tehnilises korrasolekus ei olnud ise veendunudki. Aga üldiselt on ta ikkagi tubli mees: kahetseb siiralt oma tegu ja kehtivaid liiklusrikkumisi pole. Viimasest kiiruseületamisest on möödas juba neli ning lubade hoiule võtmisest kuus aastat.

“Pärna on võimalik õiguskuulekale teele tagasi suunata,” tõdes kohtunik Väliste armu andvas otsuses.