Chupacabra repertuaarist pärinev seriaalinäitlejate soojenduslaul enne võtet. Sooritatakse hanereas kõndides ja käsi enda ees plaksuga kokku lüües.


Mõte reklaami eesmärgil seriaali teha ei ole siin ilmas paduoriginaalne. Erkki Tuisk, Tele2 seriaali projektijuht reklaamifirmast DDB Eesti, toob näiteks karastusjoogi Schweppes reklaamikampaaniad, kus samad tegelased ajasid oma asja läbi mitme reklaamfilmi. Suvel 2006 tegi Läti DDB analoogse ideega otsa lahti Baltimaades, ent erinevalt Schweppesist, mille reklaamid olid filmilikud, otsustasid lõunanaabrid reklaamivankri ette rakendada seebikomöödia ehk sitcom’i esteetika. Üleilmselt kuulsaim sitcom on ilmselt “Sõbrad”, mis toimis reklaamina ­Jennifer Anistoni jaoks, kes sarjast staariks tõusis.


Huvitava kokkulangevusena hakkas Läti seriaali lavastama Martinš Grauds, kes õppis Balti Filmi- ja Meediakoolis samal magistrikursusel Eesti sarja väntama hakanud Mihkel Ulkiga. Erinev on aga see, et Lätis reklaamib Tele2 seriaaliga oma kõnekaarti, nagu ka Leedus, Eestis promotakse aga lepingulist mobiilsideteenust. Sarja toodab siinmail Allfilm. Produtsent Johanna Trass. Ta teeb suured silmad, kui loeb võttegraafikust, et juba on seeriaid tehtud üle viiekümne. “Paistab, et inimestele meeldib.” Erkki Tuisk DDBst arvutab, et telesaadete mõttes on seriaali vaadatavus konkurentsitult suurim: “See jookseb ju mitmel kanalil ja kõige vaadatavamate saadete-filmide vahel.” Kuna seriaalil läheb nii uskumatult hästi, on juba praegu võttegraafik paigas kuni aprillini 2009. Võtted toimuvad kord kuus nädalavahetustel.


Stuudio on ehitatud Telliskivi tänaval ühte tootmishoonesse, kus viimati keegi meistrimees väikepaatidele mööblit nikerdas, vanasti aga toodeti elavhõbedaalaldeid. Aasta jooksul, mis seriaali tehtud, on võtterühm kokku kasvanud justkui üks suur perekond.


Mihu: kõikvõimas taustajõud –  režissöör Mihkel Ulk


Mihkel Ulk (saab sel nädalavahetusel 25) hängis Gruusias, kui noor filmirežissöör Tanel Toom Allfilmis koos reklaamifirma DDB ja mobiilioperaatori Tele2 esindajatega osatäitjaid valis. See toimus suvel 2007. Toom jõudis neli esimest osa ka ära filmida, aga otsustas Inglismaale õppima minna. Seriaaliäris olevat see kombeks, et üks lavastaja palgatakse sarja terviklikku ilmet looma ja hilisematele osadele kutsutakse teisi lavastajaid, sest üldine idee on juba paigas. Mihkel, keda võtterühm kutsub Mihuks, leiab, et selline reklaamsari on siiski parem kui Poola pesupulbrireklaamid või “Jevgeni sidemed”, mida Eesti näitlejad dubleerinud. Põhitööna on Mihkel ETV “Erisaate” režissöör ning peagi hakkab filmima oma kursusetööd BFMis. “See on purunenud armastuse anatoomia. Kirjutatud koos Linnateatri dramaturgi Triin ­Sinissaarega.”


Oktoobris nägi rahvustelevisiooni ekraanilt ka tema dokumentaalset Eesti lugu “MC Battle – sõnasõjad”. Pärit on Mihkel Kolga-Jaanist ja meediaalale sattus sel moel, et tuli 2003. aastal Tallinna ülikooli meediat õppima. Saladuskatte all mainib lavastaja, et mõne osa stsenaarium ei pärinegi sarja ametliku kopi Peeter Sauteri sulest, vaid on kokku kirjutatud tema ja ühe osatäitja Volmer Kliimandi poolt. “Aga ütlen ausalt, päris keeruline on originaalseid asju leida.


Tuleb pead kokku panna ja tükk aega punnida. Kampaaniad on ju nii sarnased.” Mihkel kinnitab, et seriaali signatuur tal veel allergiat ei tekita, pigem vastupidi, ta jookseb ise ka teleka ette vaatama, kas uus seeria on juba väljas.
  1. Veronika: vene naise stereotüüp – Elena Kuznetsova

    ;Elena Kuznetsova (26) sattus seriaali, kui läks oma vanemaid venekeelse;versiooni tegelasteks pimpima. Ühtäkki pisteti aga talle endale;stsenaarium pihku ja öeldi, et mingu proovigu ka. Nüüd ootab ta;alatasa, et võtted juba algaksid. “Kord kuus on ju nii harva.” Päev;pärast võtteid valitseb Elena hinges alati kohutav tühjus. “Mängin siis;peas tehtut läbi ja enesekriitika hakkab piinama. Luban alati, et;järgmine kord teen veel paremini.” Oma tegelast ekraanilt vaadates;tahaks Elena hüüatada “boože-moi!!!”. “Ma ise olen ju täiesti;teistsugune, riietun teisiti, soeng ja meik on teine.

    Tuttavad muidugi;räägivad, et see, kuidas ma sarjast paistan, on midagi üdini venelikku.;Võib-olla see kangekaelsus ja enesekindlus on vene naise läbiv;iseloomujoon.” Oma kutsumuse kohta ütleb Elena, et ta alles otsib end.;Tegelikult ootab ta BFMist režissööridiplomit. Lõpufilm on juba tehtud;ja kaitstudki.

  2. Lee: hipitüdruk, kes võtab elu, nagu see on – Piret Sootla

    Piret Sootla (27) on tegelikult moekunstnik. Ta pidas kuni viimase ajani Tartus moeateljeed nimega Pits, nüüd aga kolis pealinna ja otsib sobivaid ateljeeruume.

    Seriaali casting’ule läks “pulli pärast”. Nüüd näeb iga kord võttel tõsist vaeva, et tekstid suupäraseks teha. “See on ju näitleja töö, et tekst endale loogiliseks teha ning siis veel selle juures vaimukaks jääda.” Esineda Piretile meeldib – “kooliajal sai kõvasti eteldud” – ning filmirolle võib talle pakkuda, aga telefonide hingeelu kohta temalt pärida ei maksa. Isegi pulli pärast mitte. Seriaalistaari igapäeva varjupoolele paigutab Piret nimelt seiga mulluselt suguvõsa jõulupeolt – üks tädike kutsunud Pireti nurga taha, pistnud pihku oma tuttuue mobiili ja soovinud näpunäiteid, kuidas sellega sõnumit saata. Piret ei ole paraku tehnikas tugev.

  3. Ken: õgard, kes aretab lolle ideid – Volmer Kliimand

    Terve Allfilm hoidis pöialt, kui Eesti kurikuulsaim filmivalgustaja Volmer Kliimand (24), hüüdnimega Volli, seriaali casting’ul luuletust luges, laulu laulis ning fotograafile poseeris. “Ta on ju heas mõttes hull tegelane,” vihjab produtsent Johanna. Ajakirjale Just ajas Volmer tõsimeeli udujuttu, et valas rõõmupisaraid, kui seriaalis osa sai. See kõik läks muidugi trükki ka. Tegelikult ei teinud mees teist nägugi. Nüüd proovib ta mitte teist nägu teha, kui tema peale näpuga näidatakse ja päritakse, kas ta on ikka see seriaalitegelane. “Välismaal ka eestlased tunnevad ära. Ja eriti kui joobes on, siis jauravad pärast terve õhtu. Käivad muudkui mingit rida ajamas. Muidugi, teinekord teevad siis välja ka,” kirjeldab Volmer staarielu. Näitlemisega on ta varem kokku puutunud Tallinna ülikoolis. Oli nimelt Mihkli kursavend meediaõppes. Samal kursusel õppisid veel Jim Ashilevi, Sass Henno ja nii mõnedki teised noored meediategelinskid.

  4. Marks: mees, kes on kahe jalaga maas – Marek Unt

    Marek Unt (27) on Tartus ühe suure IT-ettevõtte keskastme juht. “Üks suur IT-ettevõte Tartus meil on,” vihjab ta Playtechile. Mareki kutsus Allfilm casting’ule, sest noormees oli silma jäänud taustanäitlejana Tallinki ja Tele2 korporatiivreklaamidest. Ja Marek võttis kutse vastu, sest “teinekord tuleb teha asju, mis tunduvad ootamatud”. Nüüd kaubanduskeskustes Tele2 müügiboksidest möödudes jälgib ta tähelepanelikult, kuidas klienditeenindajad reageerivad. “Päris ootamatuid näoilmeid esineb.” Seda, kui mõni uus osa välja tuleb, järeldab Marek sõprade naljade põhjal. Ise ta suur telekavaataja ei ole ning enda nägemine ekraanil erilist tunnet ei tekita. “Ma saan mujalt oma kick’i.”