Möödunud nädalal kirjutas Ekspress loo suitsude tootmisest. Loos figureeris kolmetäheline firma JTI . JTI omab Eesti sigaretituru marke "Leek" ja "Rumba". JTI (JT International) Japan Tobacco (omanik Jaapani riik) poolt RJ Reynoldsi ülemaailmse müügivõrgu ülevõtmisel tekkinud(1999) maailma suuruselt kolmas sigaretifirma (suuremad on vaid Altria endine Philip Morris ja British American Tobacco). Sigaretivabriku "Leek" maiste varade käekäik on olnud väga kirju, enne jaapanlaste kätte jõudmist on omanikeks olnud rootslased, austerlased ja šotlased. Muideks jaapani firmale kuuluvad veel kuulsad nõuka-aegsed suitsumargid: Prima, Belomorkanal ja Kosmos.

Postim ees : Mullu sügisel ametlikult avatud Eesti Posti tütarfirma Elektronposti jaKasahstani Posti ühisettevõttel on salapärane kolmas osanik (Astermann LLP), kelletaust ja funktsioon on üsna selgusetu.

Kommersant arvutab Vene naftaekspordi Eesti sadamatest möödasuunamisest tingitud võimalikke kahjusid ja leiab, et need jäävad alla 200 miljoni dollari.