Assar Paulus ja tema 14 jüngrit sattusid uurimise alla kroonilise võlgniku pigistamise tõttu. Siit sai alguse suurejooneline afäär.

Tallinna südalinnas Estonia puiesteel asub Eesti Panga peahoone. Selle kõrval villas tegutses eelmise Wabariigi ajal Puhkide äriimpeeriumi esindus.
Nende varjus, aadressil Estonia pst 15a paikneb tagasihoidlik ja märkamatu kolmekordne büroohoone. Ei ole siin suuri reklaame ega uhkeid uksesilte. Praegu küll suletud, aga muidu oleks kõrvaluksest pääsenud pisikesse kontorisse, kus tegutses firma nimega Capital Inkasso.
Capital Inkasso ei ole tuntud, küll aga ambitsioonikas firma. Oma kodulehel kirjutavad nad motoks „Meie eesmärgiks on olla tulemuslikum inkassoteenuse pakkuja Eestis.“
Erinevalt tuntud inkassofirmadest, kes menetlevad korraga tuhandeid mobiiltelefonivõlgu ja maksmata üüriarveid, ujutades võlgnikud üle kirjalike meeldetuletuste laviiniga, tegelesid Capital Inkasso mehed unikaalsemate juhtumitega, ütlemata ära ka „koduvisiitidest“.
Prokuratuur peab seda äri aga eestikeelse maffia peakorteriks.
Kuritegeliku ühenduse kokkusaamiseks, nõupidamiseteks ja võlgnikega kokkusaamiseks kasutasid kahtlustatavad just tolle ettevõtte ruume, väidab prokuratuur.
Kuritegelik ühendus tegeles võlgade ülesostmise ja sissenõudmisega. Ärile aidanud kaasa lisaks ähvardustele ka tema liikmete maine, prokuratuuri keeles „kuritegelikust autoriteedist lähtuv hirmufoon“.
Just Capital Inkasso ruumides pidas keskkriminaalpolitsei hambuni relvastatud eriüksus K-komando 14. aprilli ennelõunal kinni Assar Pauluse. Teda kahtlustavad võimud maffiajõugu loomises ja omavolis.
Paulust tuntakse hoolitseva pereisa ja eeskujuliku kaitseliitlasena, Kaitseliidu aukirju leiti tema kodust päris paksu pakina. Relvaluba on tal aastast 1996. Teda pole Eesti Vabariigis kunagi kriminaalkorras karistatud. Seega on ta pealtnäha puhas nagu lumi. Kuid kohus seda ei uskunud ja leidis, et teda võib hoida kuus kuud trellide taga.

Loe kolmapäevasest Ekspressist:
• Millise võlgniku pitsitamine viis Assari kinnivõtmiseni.
• Kes on tema 14 jüngrit?
• Millised olid Assari 10 juhtimisreeglit?
+ DJ nõuanded, millist mussi võiks Assar oma praeguses olukorras kuulata