Järgmised on keskerakondlased Lembit Kaljuvee ja Valeri Korb, kellele esitatakse süüdistus korruptsioonis. Seda tehakse just enne kohalikke valimisi, et suurima opositsioonijõu selgroogu murda.

Kas Reiljan ja Tuiksoo mõistetakse süüdi?
Ei, süütõendite puudumisel menetlus lõpetatakse, kuid neid praetakse enne veel mitu kuud nagu minu pool. Kohtulahend saabub alles tuleva aasta veebruaris.

Kas tuleb veel üks negatiivne lisaeelarve?

Muidugi, kus ta pääseb. SKT edasise languse korral on see ainus mõistlik samm. Sellega kärbitakse riigi kulusid veel 5 miljardit krooni ning peatatakse kaheks aastaks riigi sissemaksed teise pensionisambasse. Kahjuks ei taga ka see eurole ülemineku kriteeriumiks olevat eelarve defitsiidi jäämist 3% piiridesse ning tuleb vastu võtta veel kolmas negatiivne lisaeelarve. Alles see saab tagatiseks, et Eesti läheb 2011. aasta 1. jaanuarist tõepoolest eurole üle. Keegi ei oota ju Eestit avasüli eurotsooni.

Ega krooni kurssi vahepeal muudeta?

Ei, selle ma välistan.

Nii et 18. oktoobril ei juhtu midagi, vastupidiselt Savisaare ennustusele?

Savisaarele ma ütlesin ise 1. aprillil, et kroon just sel päeval devalveeritakse. Imelik, et ta nii labase aprillinalja õnge läks. Hindasin teda varem veidi kõrgemalt.

Kas Ansipi valitsus püsib korraliste valimisteni?

Andrus Ansip on oma taustalt pankrotihaldur ja maksejõuetuse saabumist haistab ta kilomeetrite taha. Seega on tema mõistes vajalik saavutada puhastav pankrotimenetlus, et siis jälle puhtalt lehelt alustada. Eesti rahvale ei tähenda selline skeem aga head.

Kes pääseb sügisel pärast kohalikke valimisi Tallinnas võimule?

Keskerakond jääb võimule, ehkki napimalt kui seni, ainult ühe häälega. Aga Savisaar ei saa selle üle kaua rõõmustada, sest 30. novembril tehakse talle atentaat. Keegi juudisoost naisüliõpilane, veendunud sotsiaaldemokraat, tulistab tema pihta kolm lasku kui Edgar Dvigateli tehases töölistele kõnet peab. Savisaar jääb ellu, kuid saab tõsiselt haavata.

Jumal hoidku selle eest!

Ei hoia ta midagi. Peale selle läheb Jüri Ratas Reformierakonna fraktsiooni üle ja kesk jääb Tallinna volikogus enamusest ilma.

Ehk teate juba europarlamendi valimiste tulemusi ka?

Kah mul Newtoni binoom! Reform ja kesk kaks, IRL ja sotsid üks mandaat. Aga kuna valimistel osalejate protsent küünib napilt üle 20, ei maksa seda kirbutsirkust tõsiselt võtta.

Räägime millestki peale poliitika ka. Millal saab valmis sild Saaremaale?

Silda hakatakse ehitama alles aastal 2019 ehk vahetult enne järgmist ülemaailmset suurt majanduskriisi. Venitamise põhjuseks pole majanduslikud või tehnilised raskused, vaid Vjatšeslav Leedo, kes paneb käima kõik rattad, et oma tulutoovast praamiärist mitte ilma jääda.

Mis siis 2019. aastal juhtub, et ta meelt muudab?

Parem kui me sellest praegu ei räägi. Ärme ehmata elatanud inimest ette ära.

Aga hiidlased võivad see-eest juba praegu rõõmustada. Arnold Meri on nüüd kindlalt minu juures seitsme luku taga ja nad ei pea enam õudses küüditamishirmus elama.

Kuidas muidu Põrgus elatakse? Kas majanduskriis on ka seal oma mõju avaldanud?

Põrgus on kogu aeg majanduskriis, muidu see polekski mingi õige põrgu. Tööpuudus on meil praegu 99%. Töötukassa likvideerisin hoopis ära ja peatasin kahesajaks aastaks sissemaksed kõikidesse pensionisammastesse.