USAst lendavad näiteks augustis mitu firmat vaatamata hoiatustele tšarterlendudega Iisraeli, kuna on huvilisi, kes sõjast hoolimata tahavad puhata pooltühjades hotellides ning kolada massituristidest mahajäetud maailmakuulsate vaatamisväärsuste ümber. Paljud neist on iseseisvad rändajad ja tudengid. Kuigi reisijate arv USAst on vähenenud 35%, täidab tühistatud reiside tühimikku see uus rahu otsiv seltskond, kirjutab korrespondent Verena Dobnik Associated Pressi New Yorgi veebilehel.

Kogu Lähis-Ida on praegu vaikne turismiparadiis, kirjutab Kevin Rushby The Guardiani 19. augusti numbris. Süüria, Jordaania, Jeemen ja teised Araabia riigid on turistidest tühjad, kuid kohalikud hotelli- ja restoraniomanikud kinnitavad, et karta pole midagi, kõik on endine, ainult rahvast pole. Sõja hingus ulatub naaberriikidesse ja kaugemalt saabuvad reisijad tühistavad broneeringuid kogu piirkonnas, hoolimata otsese ohu puudumisest.

Jordaanias on Liibanoni sõja tõttu kadunud pool hotellikülastajatest, Süürias sama lugu - näiteks maailmakuulus Palmyra on praktiliselt tühi. Seega on praegu parim aeg külastada vana siiditee äärde jäävaid kohti, kui on tahtmist teha seda turistihorde vältides. Klientidest ilma jäänud teenindajad aga kohtlevad iga sinna kanti "eksinud" külalist ülima tähelepanu ja vastutulelikkusega, pakkudes hinnasoodustusi.

Samas pole kõik Lähis-Ida riigid sõjategevuse tõttu kannatanud. Omaan näiteks naudib hotellibroneeringute kasvu 148%. Põhjuseks peetakse riigi rahumeelset poliitikat ja turvalist imagot ning loomulikult head müügitööd uute kuurortide promomisel.