Šveitsi Alpides võib vahel näha kaljukitsi, kes filosoofilises rahus pealtnäha püstloodsetel mäenõlvadel rohuliblesid näkitsevaid, ning oskus näida cool peaaegu igas situatsioonis on omane ka sulle. Kuid siiski vajad sa kodu, mis oleks su jaoks kindlus, ning Uraani tugev mõju näitab, et miski või keegi seoses selle paigaga, kus praegu elad, on sulle nüüd märkimisväärne stressiallikas. On võimalik, et kolimine ja “puhtalt lehelt” alustamine tundub algaval aastal möödapääsmatu, kusjuures paljudel Kaljukitsedel on õnnelikumas suunas muutumas ka perekonnaseis.

Positiivset ja stabiliseerivat rolli mängivad sel aastal su vanad sõbrad; võimalik, et isegi need, kellega suhtlesid mõne aastakümne eest. Tugev päripassaat rahaasjus hakkab puhuma juulis, tõugates sind alustama ühist äri oma kallimaga (või tuues kaasa tutvuse laia joont eviva isikuga, kes su vastu sugugi ükskõikne pole), sellal kui vaimukanalite avanemine muudab oktoobri tõotatud kuuks hingelistele otsijatele – ette võib näha müstilisi kogemusi või palverännakut riiki, kus kõneldakse kurguhäälset keelt.

Veel mõni asi: Kaljukitsedest kirjanikest võib Lilithi ja Neptuuni ühenduse tõttu pääseda valla tõeline Baudelaire mai algul, kuid samas manitseb see aeg ettevaatusele seoses alkoholiga. Parim kuu enesekehtestamiseks on november, mil meenutad Marsi ja Pluuto otsemõju tõttu hirmuäratavat Tsaar-Suurtükki.


Veevalaja

Sinu juhtplaneet Uraan on suure osa eelolevast aastast pinges, tuues ärevust ka Veevalajate ellu. Oled iseäranis tundlik selle osas, mis puudutab su ametialast positsiooni, ja paljude Veevalajate peas võivad mõlkuda töökoha või eriala vahetamise mõtted. Ka tervis ei pruugi talve taandumiseni olla kõige tugevam ja mõnedki selles märgis sündinud tallavad jooksuraja sisse oma perearsti vaibale, kuigi tõenäoliselt on su tõsiseimaks probleemiks lihtsalt kõrgendatud hüpohondrilisus ja kalduvus tarbida liiga suurtes kogustes rammusat lohutustoitu. Eraelus pole kõik nii, nagu välja paistab, ning Veenuse, Marsi ja Pluuto pingeseisu tagajärjel on jaanuari lõpus või märtsi algul lihtne sattuda seksiseiklustesse, milliste järel isegi Lars von Trieri “Nymphomaniac” haigutama ajaks. Kõrgemale arengutasandile jõudnud Uraani mõjualused juhukirele tingimata ei andu, kuid nende elu võib selgustloova aprillini sisustada platoonilisem afäär, mille käigus antakse üksteisele sedavõrd vastuolulisi signaale, et nende lõplik lahtikodeerimine ka Alan Turingule üle jõu oleks käinud.

Aprill võib olla ettearvamatu – ettevaatust kohtuasjus ja kaugetes maades, kus su seisukohakus südameid võita ei pruugi –, kuid tähtede seis selgineb oluliselt juuliks, pärast mida võid tänu mõjukatele toetajatele ja suurenenud enesekindlusele saavutada ametialaselt mõnegi revanši ning rabeleda rahalises plaanis välja ohvrirollist, mille poole Chiron sind juba mõnda aega lükanud on. Eraelu plaanis on aasta teine pool eriti soodne abielus Veevalajatele ning ka vallalisi võib keegi (eeskätt augusti teises pooles) pidada selleks lootsipaadiks, mis ta abielusadamasse sisse pukseerib. Kui tegemist Lõvi või Amburiga, poleks partii ülepea paha, kuid kuivõrd valmis sa pühendumiseks oled, jääb sinu otsustada.

Veel üks asi: hoia silmad lahti 9. septembril, mil võid leida maast midagi imelist ja väärtuslikku!