Täna pärast prokuratuuri saadetud pressiteadet oli Kruuda juba jutukam ning võttis sõna Kalev.ee meediaportaali vahendusel. Tema väitel on Eesti Ekspressi ajakirjanikul Tarmo Vahteril ligipääs konfidentsiaalsele informatsioonile, mis näitab ajakirjaniku tugevust ja riikliku institutsiooni nõrkust.

„Kodanik Kruudal oli prokuratuuri esindajatega kokkulepe, et neljapäeval tehakse võrdselt kõigile meediaorganisatsioonidele kättesaadav pressiteade, kus selgitatakse lõpetatud kaasuse tagamaad," ütles Kruuda. "See kokkulepe ei pidanud. Kui börsifirmad niimoodi tilguksid, siis nad maksaksid oma kasumi trahvideks."

Kriminaalmenetluse käigus tuvastati, et ebaseadusliku metsaraiet ja ehitusjäätmetega keskkonnasaastamist viidi Tallinnas Helbe tänaval läbi Oliver Kruuda korraldusel 2006. aasta augustist septembrini. Riigi omandisse kuuluval reformimata maal tekitati ebaseadusliku metsaraiega keskkonnale kahju kokku summas 90 843 krooni. Ehitusjäätmetega risustati metsamaad 1589 ruutmeetri suurusel alal, millega põhjustati keskkonnale kahju 158 900 krooni väärtuses.

Prokurör pidas võimalikuks kriminaalmenetluse lõpetada kuna tegu on teise astme kuriteoga, millega küll tekitati keskkonnakahju, kuid selle teo tagajärjel ei halvenenud looduslik seisund pöördumatult. Samuti arvestas prokurör Oliver Kruuda isikut ning asjaolu, et ta oli nõus tekitatud kahju hüvitama. „Oliver Kruuda on kriminaalkorras karistamata isik  ja ta nõustus talle seatud kohustustega hüvitada lühikese aja jooksul tekitatud kahjud ning lisaks sellele teha suures mahus üldkasulikku tööd,“ selgitas prokurör.

Oliver Kruudal on kohustus tasuda selle aasta lõpuks riigituludesse ligikaudu 260 000 krooni ning üldkasulik töö peab olema tehtud 2008. aasta juuniks.