Selle üle ei maksaks väga imestada, eks ole sarnase žanri päringuid poliitikutele ennegi avalikult esitatud. Meenutagem kas või Esto-TVd või Borati filmi. Enamik riigitegelasi vist oleks reageerinud: "Aitäh, palun järgmine küsimus." Ansip aga hakkas tõsiselt vastama, asus oma tulnukalikkust analüüsima ja pühendas teema arutelule mitu head minutit.

"Inimese ja tulnuka vahel võib olla väga südamlik suhe," pajatas meie peaminister, meenutades Steven Spielbergi kuulsat filmi "E.T.".

Mainimata jäi, et inimeseks maskeerunud tulnukate äratundmiseks on häid nippe pakkunud teisedki kinotegelased. Üht võtet teadis juba kuulus Prantsuse komöödianäitleja Louis de Funès 1979. aasta filmis "Sandarm ja tulnukad". Seda näidati kinodes ka nõukogude ajal, mil Eesti tänane tulnukakahtlane valitsusjuht alles muid karjääriredeleid pidi ronis.

Filmis imbusid Lõuna-Prantsusmaa Saint Tropez' linnakesse inimese kuju võtnud tulnukad. Politseiülem Ludovic Cruchot ei saanud enam aru, kes tema politseinikest on õige, kes võõrplaneetlane. Vahetegemine õnnestus lõpuks koputamise teel. Kelle peakolu kõmises nagu tühi prügikast, see oligi tulnukas!

1997. aasta USA filmis "Mehed mustas" käib kontroll hoopis jõhkramalt. Seal mängib Will Smith musta ülikonna ja mustade prillidega salaagenti, kelle ülesanne on leida tavainimeste sekka peitunud kurjade kavatsustega tulnukad. Stseenis, kus agendid süüdistavad üht poepidajat äritsemises varastatud Rolexi kelladega, põmmutatakse kahtlusalusel pikemalt mõtlemata pea otsast. Kui mehele seepeale kohe uus pea kasvab, siis ongi selge, et tegu on tulnukaga!

Film oli ülipopp ja sai peagi järje.

Sirgjooneliselt toimiti tulnukatega ka 1980. aastate telesarjas "V". Maale saabusid seal pealtnäha sõbralikud tulnukad, kes väliselt meenutasid äravahetamiseni inimesi (ka Ansip räägib: "Kui vaadata füüsilist keha, siis mulle tundub, et ma sarnanen väga inimesega").

"V" seriaali sündmustes polnud inimsarnaste külaliste kavatsused üldsegi sõbralikud. Kiirelt paljastus, et ka tulnukad ise pole üldsegi mitte inimsarnased. Sarja "V" kangelaseks olnud teleoperaator avastas, et kui neil inimest meenutav kest maha kiskuda, paljastuvad seespool hoopiski sisalikutaolised kurjad olendid. Eks ole, väga kahtlane! Millise koleda tõe varjamiseks pööras Ansip kohe oma tulnukateemalise jutu nende südamlikule läbisaamisele inimestega?

Will Smith madistab tulnukatega ka filmis "Iseseisvuspäev". Lugeja kindlasti mäletab, et Smithi kehastatud hävituslendur seal võõrplaneetlastega väga ei tseremoonitsenud. Hoop pähe ja uimaseks, haarmeidpidi pihku ning tulnukas tariti sõjavangi. Pärast muidugi selgub, et sarnaseid elukaid on juba ammu USA valitsuse poolt kinni püütud ja läbi uuritud. Ning ka Ansipi neljapäevast juttu kuulates jäi saladuseks, keda ja mida võib kaitseministeerium kinni hoida kusagil Ämari lennuvälja aluses külmkambris.

Nüüd on aga lõpuks selge, miks on Ansipi valitsuse ajal Eestis avalikes kohtades suitsetamine karmilt ära keelatud. Tulnukavandenõudest pungil kultussarjas "Salatoimikud" on ju üks salapärasemaid tegelasi Sigaretti Suitsetav Mees. Ta seisab tavaliselt oluliste kohtumiste ajal mõnes hämaras nurgas ning pahvib suitsu. Iialgi ei ole võimalik aru saada, kas Sigaretti Suitsetav Mees tegutseb tulnukate, maalaste või peamiselt ainult iseenda egoistlikest huvidest lähtuvalt. Seetõttu tuleks ka valitsuse istungiruum igaks juhuks aeg-ajalt tulnukadetektoriga üle käia.

"Maailma mastaabis ma väga tuntud ei ole, aga Eestis mind üldiselt tuntakse," analüüsis peaminister Ansip oma tulnukaolemust telekaamerate ees. Ei maksaks nüüd liiga tagasihoidlik olla -- kui klipp Ansipi tulnukatejutu ja selle inglise- või venekeelse tõlkega internetis levib, saabub tema ülemaailmne tuntus juba praeguse valitsuse eluajal.