Kuidas peaks üks kosmosemoe järgija riietuma, et suvekuumuses ellu jääda ja kõiki oma säraga pimestada?
Marlis Lucila Piirsalu (Eesti Kunstiakadeemia moetudeng)
“Kosmosetüdruku varustuses peaks olema mõni vinge kapuutsiga riideese ja suured mustad prillid. Metalltoonidele lisaks võiks kasutada elektrisinise ja musta kombinatsioone. Jah, ka suvel! Näiteks üks vinge elektrisinine kehaligi hoidev kapuutsiga minisviiterkleit või šortsid koos mustade põlvikute või retuuside ja hõbedaste tossudega oleksid lahedad kombinatsioonid. Kui sillerdavaid jalavarje poeriiulitel ei leidu, saab need kergesti ise valmistada. Vaja on vaid vanu tosse ja hõbedast pihustivärvi. Igavad maikad ja T-särgid saab põnevaks muuta, kui need geomeetriliste mustritega kaunistada.”

Millist maski peaks sellesuvine ulmetüdruk kandma?
Katrin Sangla (jumestuskunstnik)
“Märksõnadeks on kahvatu nahk, kahvatud huuled ja metalsed läiklevad silmalaud. Oma lemmikvärvid leiab ja valib igaüks ise. Lubatud on kõik pastelsed toonid, sekka ka erksaid vikerkaarevärve.”

Millise varustusega võiks üks õige kosmosepoiss sellel suvel võitlusesse asuda?
Zenja Fokin (stilist)

“Ta peaks järgima utoopilisi ja suuri vorme – XL-suuruses pusa on kohustuslik! Värvilahenduses kasutama ulmelisi läikivaid trükimustreid, sobitama omavahel kulda ja hõbedat, nagu näiteks oli näha viimatisel MAKI Fashioni moeetendusel. Kõike seda aga kindlasti endast lähtuvalt ja oma olemust arvestades. Mood on ju eneseväljendus, ei pea järgima kõrgmoodi, vaid tuleb üles leida see enda sisemine tähesõdalane. Ja kindlasti kõige olulisem aksessuaar – NOKATS! – kaitseks pimestava vastase kiirguse eest.”

Milliste elementide ja nippidega võiks sellesuvine trendineiu end ulmetüdrukuks muundada?
Kirill Safanov (tekstiilikunstnik)
“Kosmosetrende võiks edasi anda lihtsa vormiga naiselike rõivastega, mis meenutavad maaväliseid elemente. Läikivad pinnad, hõbedase helgiga toonid, säravad nööbid, trukid, lukud ... ja kindlasti prillid! Vanale särgile särtsu lisamiseks võiks sellele ise ulmelisi detaile peale õmmelda. Pehmele trikotaažile jäiga luku õmblemisel hakkab kanaga pind lokkima ning tekib huvitav faktuur, mis näiteks meenutab ... palun väga! – Kuu pinda :)”

Kuidas futuristlikku ulmemoodi ja selle elemente igapäevaellu ja moodi tuua?
Gerly Tinn (stilist-kostüümikunstnik)
“Ma arvan, et pisikeste annustena huvitavate lisandite näol. Siin on õigel kohal oskus miksida. Näiteks võiks kombineerida põneva korseti ja lihtsad langevad püksid. Hulluks ei tasu minna ja end skafandriga päikese kätte sättida või klouni kombel pealaest jalatallani hõbepaberisse mässida. Pigem ikka kotid, vööd, ehted ja kingad. Mõistlikult! :)”

Milliste elementide ja nippidega võiks sellesuvine trendineiu end ulmetüdrukuks muuta?
Anu Samarüütel (moedisainer)
“Poppi ulmemoodi järgides ei maksa hullustusse sattuda ja end üleni tulnukaks maskeerida. Palju trendikam on erinevaid stiile omavahel kombineerida, nagu näiteks miksitakse erinevate ajastute elemente muusikas. Puhtalt 60ndate stiilis courréges’- ja cardin’ilikult riietuda võib asi liiga ajastusse kinni jääda ja vanamoodsalt mõjuda. Nii et natuke ulmet, natuke sporti – näiteks triibuga retuusid (à la Marni) ja ketsid või ulme koos new rave’iga (neoonvärvid ja trash), mis ka hetkel väga popp on.”

Milliste elementide ja nippidega võiks sellesuvine trendineiu end ulmetüdrukuks muuta?
Piret Puppart (Montoni naistekollektsiooni abidisainer)
“Ulmetüdruk võiks end ehtida üleni litritega kaetud ja sillerdavate toppidega, kanda šikke metallraamidega prille ning jõuliseid metallehteid. Omal kohal on kõrgläikega nahad, latekspinnad ja žakaarkangast valmistatud rõivad. Metalsetele toonidele on heaks täiendiks neoonvärvide aktsendid. Ulmeilmele vindi peale keeramiseks tasub otsida tehismaterjalidest, näiteks plastikust valmistatud kotte ja minikohvreid ning kanda platvormikingi. Paari aasta tagustele plastikehetele – kõrvarõngad ja käevõrud – saab elu sisse puhuda, kui need huvitava varjundiga, näiteks vaskse, pihustivärviga üle värvida. Mingeid piire ulmetüdrukul ei ole – liialdage hoogsalt!”