Simmi Valgetähe-ordeni tooks ilmselt tagasi abikaasa. Aga retoorikameister Teinonen on isegi ajalehes rääkinud, et tema seda ei tee, sest kinkis Maarjamaa Risti üks päev enne seadusemuudatust oma emale.

Ei oska tema sõnavõtte kommenteerida. (Vaikus.)

Presidendi kantselei poole Teinonen oma teenetemärgi küsimuses pöördunud ei ole. Seega ei ole meil hetkel alust arvata, et ta seadust ei täida. Seetõttu ei hakkaks praegu ka arutlema teistsuguste lahenduste teemal.

Nõue märgid tagastada läks alles teele. Nüüd ootame, kuni nad reageerivad.

Lihtsalt ootate? Mingit tähtaega, millal märgid Kadriorgu peavad jõudma, kusagil kirjas ei ole?

(Pikk-pikk vaikus.)

Aga pätt ei hakka ju ka politseisse helistama, et pange tähele, poisid, lähen kohe vargile. Keegi peab ju teadma, mis juhtub, kui Teinonen kantselei nõudmisest ikkagi välja ei tee?

Jah, kindlasti on olemas inimene, kes sellega siis tegeleb... (Jälle vaikus. Aher on küsimused oma palvel meilitsi saanud enam kui ööpäev tagasi.)

Siiski, kas nõustute, et teenetemärkide seadus on selles kontekstis n-ö auklik? Praegu jääb mulje, et märgi tagasivõtmist saab ainult deklareerida.

Minul kui kodanikul seaduse osas küll seisukohta pole. Aga presidendi kantseleil... Teate, ma ei saa teiega praegu rääkida - teine telefon heliseb!

***

Piinan Aherit kahe päeva jooksul korduvalt ja tulutult. Võib-olla aitab kantselei nõunik teenetemärkide asjus, Pille Osula?

„Ei tea," arvab Aher „Minul midagi lisada ei ole. Ei usu, et ka temal."

Paraku on Osula kontorist pikemalt ära (nagu ka presidendi PR-nõunik Toomas Sildam, kes on Ilvesega  välislähetusel).

Teatavasti on olukorda praeguseks harjumuspärasel viisil lahendama asunud hoopis Risto Teinonen ise, kes plaanib president Ilvese otsuse kohtus vaidlustada.