„Kui esimene ideed Eesti prügist puhtaks tegemisest oli päris hea idee, siis teine, mõttetalgutest oli juba mõnevõrra viletsam ja ma ütleks, et suisa rumal idee oli see, millega möödunud nädalal on välja tuldud.. Nimelt tahab Rainer Nõlvak eestlasi ja venelasi ära lepitama. Väga õigesti märkis selle kohta poliitik Aimar Altorsaar, öeldes, et selleks, et ära leppida, tuleks kõigepealt tülli minna," ütles Samost.

Kalle Muuli nentis, et keerulisi probleeme ei  saa lahendada talgute või kampaania korras. „Isegi kui meil oleks eestlastel ja venelastel tüli, siis ei saaks seda ikkagi talgutega lahendada," ütles ta.

Rahvus ei ole saatejuhtide sõnul iseenesest põhjus, et kellegagi ära leppima hakata.

„Kas uskuda eestlaste ja venelaste leppimisse, või keedurkartulisse, nagu laulis Singer Vinger," püstitas küsimuse ka laupäevaseKuku raadio „Keskpäevatunni" saatejuht  Priit Hõbemägi. „Idee paneb mõtlema, kas leppimine on andestamine, ja kas on vajalik, et tuleva aasta 1. mail ulatame esimesele vastutulevale mitte-eestlasele käe ja ütleme „lepime ära"," ütles Hõbemägi.

Ainar Ruusaar ütles, et tema arvates ei ole eestlased ja venelased tülis. Ta tuletas rahvustevahelisi tülisid meenutades meelde aserite ja armeenlaste, grusiinide ja osseetide konflikte, nentides, et kõik need olid ajaloo ja territooriumi pärast. „Seda ju Eestis ei ole, ei ole eestlaste ja venelaste tüli, mis rahvustevahelisest tülist me räägime. Me peame siin saavutama uued kokkupuutepunktid," arvas Ruusaar.

Eiki Nestori sõnul ei taha ta väita, et me peaksime ajalugu ära unustama. „Aga kui me vaataksime rohkem ette ja ei püüaks selgust saada, mis 50-60 aastat tagasi juhtus, oleks meil lihtsam siin koos olla. Ajalugu on ajalugu, aga kui me tähelepanu pööraks sellele, mis tuleb, oleks palju kasulikum," ütles Nestor. Ta märkis, et neil, kes pole riius olnud, pole ka milleski ära leppida.

Hõbemäe sõnul on „lepime ära" žestis kummalegi poolele arusaamatu-alandav aspekt. „Aga ma usun, et Rainer Nõlvak mõtleb seda kuidagi peenemalt," arvas Hõbemägi. Ta lisas, et pole siiski mõtet hakata last pesuveega minema veel viskama hakata.