39-aastase Vinogradova laiba avastas hommikul kell seitse tööle tulnud aednik, kes informeeris sellest koheselt politseid. Peaaegu alasti naise ainukeseks kehakatteks oli puusarätt, basseini kõrvalt leiti küünetangid ja mobiiltelefon.

Vinogradova elutu keha avastati villast, mille omanikuks on 65-aastane Rooma ärimees Enrico Santoro. Juhtumi tausta muudab segasemaks asjaolu, et Santoro sõnul ei tundnud ta Vinogradovat. Uurijad on üle kuulanud veel neli-viis inimest, kel oli ligipääs villale, kuid kes enda väitel pole Vinogradovaga kunagi kohtunud.

Samas leidis politsei villa ühest magamistoast naise dokumendid. Vinogradova dokumendid näitasid, et ta oli Sardiinias Gallura regioonis olnud juba mõned kuud ja töötas aeg-ajalt kohalikes ööklubides.

Vinogradova kehalt ei leitud vägivallatunnuseid, seetõttu peab politsei praegu tõenäoliseimaks versiooniks seda, et  naine hiilis öösel pärast pidu villasse ujuma. Võimalik on, et teda tabas ujudes haigushoog. Võib-olla oli Vinogradova enne õnnetust tarbinud alkoholi - Itaalia meedia kirjutab, et naisest õhkus alkoholi aroome -  ja ka narkootikume.

Uurijad ei ole välistanud võimalikku mõrva, mida taheti näidata õnnetusena. Väidetavalt kuulsid naabrid eelmisel õhtul basseini juurest karjumist. Natalja Vinogradova surma täpse põhjuse selgitab lahkamine.