Üks sissetungijatest andis Sergiole oma telefoninumbri. Ajakirjanikud selgitasid et tegu on Apple firma julgeolekutöötajaga. Seltskond pööras kodu pahupidi, uuris läbi arvuti, ja vaatas läbi ka auto salongi. Telefoni ei leitud ja senjoor Calderon kinnitas ka, et temal iPhone5-t ei ole.

Politseilt ei õnnestunud ajakirjanikel palju teada saada. Juulikuus, kui intsident aset leidis, ei vastanud linna politsei avalike suhete juht Troy Dangerfield mitmekordsetele telefonikõnedele.Hiljem võttis politsei ainult omaks selle, et paar ohvitseri seisid operatsiooni ajal väljapool majaust.

Mida politsei arvas end tegevat, kas ülifirma huvisid kaitsvat ja isikliku kodu puutumatust rüvetavat? Nii küsib ajaleht New York Times California juhtumit kommenteerides.

Eelmisel korral kui Apple töötaja samuti saladuses peetud iPhone mudeli kaotas, müüsid kaks leidjat aparaadi tehnoblogile Gizmodo 5000 dollari eest. Gizmodo tutvustas mõnuga kõigile lugejaile uusi võimalusi mis telefonil olid. Muidugi põrutas Steve Jobsi kompanii meestele karistuseks kriminaalhagid.

New York Times, demokraatliku suunaga USA ajaleht, lõpetab suurbisnise suhtes kriitilise artikli sellise ettepanekuga: Ehk peaks järgmine mudel, iPhone 6 juba Apple poolt saama varustusse lõhkeseadme, millega kadunud nutitelefon kaugjuhtimise teel õhata, et oleks välistatud võõrastesse kätesse sattumine?