Näitusel on üleval üle 150 eri fototehnikates töö. Kuulsamatest kunstnikest on näitusel esindatud Man Ray, Dora Maar, Brassai, Eli Lotar, Claude Cahun, Erwin ­Blumenfeld (reprol tema etüüd reklaamifotole, 1948) jpt.


Näituse eesmärk on minna kaugemale eri sürrealismikoolkondade kuulsatest liikmetest, olgu nad siis prantslased, belglased või tšehhid, ja proovida tabada sürrealistlikku vaimu, mis väljendub ka teiste, Pariisi sürrealistidest rohkem või vähem mõjutatud kunstnike töödes ning mille jälgi leiab ka sama ajajärgu Saksamaal ja Inglismaal. Samuti soovib näitus tutvustada läbinisti kunstiliste tööde kõrval pigem kommertslikel eesmärkidel valminud fotosid: oma ajastu avangardistlikes ajakirjades ilmunud või sürrealistlikes avaldustes esitatud pilte. Fotokunstile on need reklaamid, moefotod ja illustratsioonid, mis on 1930. aastatest alates levitanud sürrealistlikku vaimu laiemale avalikkusele, tulnud suuresti kasuks.


Kuni 11. jaanuarini 2009 kestev näitus on koostatud Pariisi Pompidou kunstikeskuse kogude põhjal, kuraatoriks Quentin Bajac ja kujundajaks Andres Tolts.