Kabineti seinal ripub kuldne raam, milles on paljude-paljude beebide fotod, kohati isegi üksteise peal. Tundub, et Sõritsa pistab need sinna iga kord kohe pärast seda, kui tänulikud vanemad on talle maimukese pildi toonud.

Seniteenitud raha lubaks Sõritsal ka jõude elada, kuid patsiendid tulevad just tema nime peale kohale ning töö meeldib talle endalegi. Võib öelda, et majanduslikus mõttes on Sõritsa Eesti edukaim arst. Ainuüksi mullu võttis ta välja 100 000 eurot dividende. Suure osa 4,5 miljoni eurosest käibest tõid talle kohalikud, välismaalasi oli alla 10 protsendi.

“Mul on lisaks veel palju häid emotsioone,” naerab ligi 10 000 lapse “ilmale aitamisse” panustanud Sõritsa, kes parajasti Türgis puhkab.

Paketid turistidele
Erameditsiinis on juba praegu valdkondi, näiteks ilukirurgia ja silmade laserlõikused, kus enamik patsiente tuleb välismaalt. Ka Tallinna suuremates hambaravikliinikutes käib juba aastaid palju soomlastest patsiente.

KSA Silmakeskuses, kus Ants Haavel teeb laser-silmalõikusi, on välja töötatud isegi spetsiaalne teenuste pakett, kus hind sisaldab ka operatsioonijärgset taksosõitu hotelli ja ööbimist.

Erapraksises tegutseb hulk arste, kes müüvad oma tippspetsialisti nime ja mainet. Sellised on Andrei Sõritsa, Marek Šois (ultraheliuuringud), Kaidu Meitern (atroskoopiakliinik), Marianne Niin (nahakliinik), samuti paljud ilukirurgid.

“Meil konkurentsi pole, kõik arstid on Soome läinud,” viskab nalja ilukirurg Jüri Kullamaa, kelle patsientidest suurema osa moodustavad välismaalased.

Loe edasi Eesti Ekspressi tasulisest versioonist