Advokaat Schruggs sai kuulsaks ka sellega, et pakkus tasuta teste inimestele, kes kümneid aastaid töötasid asbestiga vooderdatud ruumides või tervistkahjustava asbesti tootmisel. Kellel test näitas asbestikahjustust, selle viis Scruggs kohtu ette ja võitis ehitusfirmadelt võimsa kompensatsiooni.

Viimasena tegeles Schruggs orkaanis Katariina kannatanud vaeste perede esindamisega. Perede vahel pidi ära jaotatama kohtus välja mõistetud 26,5 miljonit dollarit (265 miljonit krooni).

Ootamatult hakkas üks talunikest, John Griffin Jones, asja uurima ja selgus, et advokaat Schruggs oli mehe ebaseaduslikult hüvitusest ilma jätnud, selgitades, et kompensatsiooni ehk ei tulegi.

Tegelikult oli tegemist Schruggsi ja tema poja Zachary plaaniga Mississippi osariigi kohtunikule altkäemaksu anda, et saavutada ootamatult soodne kohtuotsus.

Jonesi kaebuse peale paigaldas politsei kohtunik Henry L. Lackey kabinetti pealtkuulamisseadmed. Nõnda kuulati pealt advokaadi pakkumist maksta kohtunikule 50 000 dollarit.

Schruggs ajas algul süüdistuse tagasi, ent võttis möödunud kuul ootamatult süü omaks. Poeg Zachary, kellega koos kohtuniku "määrimist" planeeriti, end süüdi ei tunnista.

Legendaarset advokaati ootab seaduse kohaselt nüüd viis aastat vanglat ja 250 000 dollarine trahv.

 USA ajakirjanduse ainetel