Naine ületas parajasti tänavat rohelise fooritule loal ega suutnud kuidagi vältida Klaisi juhitud Mercedes Benz CLK 320 alla jäämist. Pärast jalakäijale otsasõitu kihutas Klais edasi, lohistades õnnetut naist mitukümmend meetrit auto all kaasa. Tulemuseks olid ülirasked vigastused - purunenud parem abaluu, rangluu, õlavarreluu, sääreluu jne - sisuliselt ei olnud inimese ühest kehapoolest suurt midagi järel...

Õnneks on kannatanu paranemas ja nagu ütles tema esindaja, vandeadvokaat ­Vladimir Sadekov: "Ta on noor ja tugev, loodetavasti ta paraneb. Aga see võtab palju aega ja ka raha."

Ekspressile teadaolevalt alustas Klais tol õhtul oma "suursõitu" vanalinnast Suur-Karja tänavalt, kus ta mõlkis üht autot ja lahkus sündmuskohalt, võttes suuna Kadrioru poole. Vahetult pärast ülekäigurajal toimunud jõhkrat otsasõitu suundus Klais Liivalaia tänavale, kus ta mõlkis veel üht autot.

Kell 21.55 pidas politsei mehe kinni ja fikseeris tal joobe tunnused.

Tänase seisuga on Klais ennast joobes juhtimises ja raskete tagajärgedega otsasõidus süüdi tunnistanud. Teda esindab tippadvokaat Aivar Pilv.

Klais sai tuntuks selle sajandi alguses, kui Ekspress ja teisedki väljaanded vahendasid loo, kuidas Janek Klais (siis kandis mees nime Martin Rand) põgenes kahe valgevenelase eest Stockholmi Eesti saatkonda ja teatas, et teda taheti tappa. Klais-Rand näitas Rootsi politseile kätte mõni päev varem tapetud, tükeldatud ja betooni valatud valgevenelase asukoha, kuid anti ka ise mõrvas süüdistatuna kohtu alla.  Prokurör nõudis eestlasele eluaegset vangistust, kuid kohus mõistis ta mõrvasüüs õigeks.

Ent Klaisi kuritegelik "karjäär" oli alanud palju varem. 1990. aastate lõpus leidis Soome toll Vantaa lennujaamas tema ja tollal Tallinna majanduspolitseis töötanud Raido Taali pagasist poolteist kilo kokaiini. Mehed olid just naasnud Curacaost. Asja uurimise käigus selgus muuhulgas, et Klais võlgneb umbes miljon krooni tänaseks manalateed läinud Kalev Kurele. Väärib meenutamist, et 90ndate alguses mõisteti Klais USAs kaheks aastaks vangi, sest üritas Ühendriikidest salaja tulirelvi välja smugeldada. Relvatehingu osalistena käisid toona kohtupaberitest läbi ka Kurg ja "luureboss" Eerik-Niiles Krossi hilisem abikaasa Terje.

Tänavu kerkis Klais taas meedia huviorbiiti, kui selgus, et ta asus tööle ettevõtja ­Urmas Sõõrumaa "asjaajana".
"Inimesel tuleb varem või hiljem mõistus pähe, minu puhul on see aeg lõpuks käes," rõõmustas Klais märtsis, kommenteerides suurärimehe heaks tegutsemist.

Sõõrumaa omakorda ütles, et ega inimest saa mineviku tõttu rentslisse visata. "Klais on väga asjalik ja kui tal poleks sellist minevikku, võiks talle usaldada ka palju tähtsamaid ülesandeid."

Täna ütleb Sõõrumaa, et ta ei tea Klaisi tegemistest midagi. "Ma pole isegi kuulnud, et tal on mingi kohtuasi."