Kapo uurimise praeguses faasis kommentaare ei anna.

Pärnu Postimehe andmetel toimub läbiotsimine seoses Pärnu spordihalli riigihankega, mille võitis osaühing Steniard.

Steniardi omanikering on sama ehitusfirmaga Oma Ehitaja, mis renoveeris Pärnu linnavalitsuse uut hoonet ja ehitas taastusravikeskuse Estonia sauna- ja spaakeskuse hoone.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo ütles, et kaitsepolitsei ametnikud saabusid linnavalitsusse täna hommikul kella 8.30 ajal. Tema sõnade kohaselt on nii linnapea Mart Viisitamm kui abilinnapea Simmo Saar koos kapo ametnikega oma töökabinettides.

15:45 Pärnu Postimehe teatel viis politsei Pärnu linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare endaga kaasa.

14:00 Ekspress.ee küsis Lääne Ringkonnaprokuratuurilt, mis Pärnu linnavalitsuses toimub. Pressinõunik Külli Kivioja vastus oli järgmine:

Kaitsepolitseiameti Pärnu osakond ja Lääne Ringkonnaprokuratuur alustasid menetlust KarS § 300 tunnustel selles, et Pärnu Linnavalitsuse ametnikud üritasid luua põhjendamatult soodustingimusi ja eeliseid käesoleva aasta maikuus välja kuulutatud Pärnu linna tänavate hooldustöödega seotud riigihankes osalenud ettevõttele.

Kuigi nimetatud ettevõte hanget ei võitnud, rikuti ametnike poolt riigihangete seaduse nõudeid eesmärgiga tagada just eelistatud ettevõtte hinnapakkumise edukaks tunnistamine.

Täna toimuvad sellega seoses Pärnu Linnavalitsuses läbiotsimised. Kedagi üle kuulatud ei ole, samuti ei ole kellelegi kahtlustusi esitatud.

KarS § 300 käsitleb riigihangete teostamise nõuete rikkumist, Karistusseadustik näeb selle eest sanktsioonina ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

12:34 Pärnu linnavalituse liikmete ülekuulamine käib just praegu korraga kolmes kabinetis. Ekspressi andmeil on asja nö. käivitajaks Kaitsepolitseile saadetud anonüümkiri, mis viis nädala alguses Järvesalu vahistamiseni.

Jälgi sündmuste arengut Ekspressist.