Yves Delatte esindab maailmas üha laienevat vaktsineerimisvastaste liikumist. Eriti hoogne on vaktsineerimisvastane liikumine USAs, kus aktivistide hulka kuuluvad näitleja Jim Carrey ja tema elukaaslane Jenny McCarthy, Robert F. Kennedy jr kuulsast ja mõjukast Kennedyte suguvõsast ja paljud teised. 

Vaktsiinivastased tegutsevad veebilehekülgedel, Facebookis, Twitteris, meililistides ja lobiorganisatsioonides, korraldavad ülemaalisi konverentse, neid kutsutakse populaarsetesse telešõudesse, mida vaatavad kümned miljonid inimesed. 

Soomes on vaktsiinivastased koondunud veebiaadressile www.rokotusinfo.fi juurde, Eestis aga aadressile web.zone.ee/iamfree/.

Ajakirja Wired novembrinumber avaldas artikli "Kuidas võita vaktsiiniteemalist vaidlust", mis käsitleb levinumaid vaktsineerimisteemalisi poolt- ja vastuargumente. Refereerime seda lühendatult. 

1. Vaktsiinid põhjustavad autismi. Kuni 2001. aastani sisaldasid vaktsiinid tiomersaali-nimelist säilitusainet, mis sisaldab etüülelavhõbedat. Elavhõbe võib tekitada neuroloogilisi kahjustusi. Teadlased on ühel meelel, et kunagi vaktsiinides kasutatud elavhõbeda hulk - 50 mikrogrammi 0,5 milliliitri suuruse annuse kohta - on mürgisusest väga kaugel. Autismi juhtumite hulk on jätkanud kasvamist, andes märku, et selleks on olemas teine põhjus või et autismi parem diagnoosimine on toonud kaasa juhtumite näilise lisandumise. 2004. aastal USA Meditsiiniinstituudi poolt tehtud uuring ei leidnud vaktsineerimise ja autismi vahel seost.

2. Liiga paljude vaktsiinide süstimine koormab üle lapse immuunsüsteemi. Sellel pole teaduslikku põhjendust. Igal aastal tehakse USAs miljoneid vaktsineerimisi, kuid selle juures esineb vaid käputäis allergiajuhtumeid. Tõsised juhtumid on nii haruldased, et USA haiguskontrollikeskus (CDC) ei saa nende alusel statistikat teha, kuna arvud on liiga väikesed.

3. Vaktsiinid põhjustavad diabeeti. Idee toetub ühe arsti vigasele uuri mistööle, kes kogus infot suure hulga vaktsiinide kohta ning ei täitnud standardseid uurimistöö nõudeid. Ükski teine uurimus (ka need, mis kasutasid sama andmestikku) ei ole neid tulemusi korranud. CDC ja Meditsiiniinstituut lükkasid ümber kõik vaktsiini ja diabeedi vahelised seosed. See väide ignoreerib ilmselget ja hästi tõestatud fakti, et diabeedijuhtumid sagenevad laste hulgas seetõttu, et ülekaaluliste laste hulk kasvab.

4. Vaktsiinid pole hädavajalikud, sest haigused ei kujuta endast enam ohtu. Hoopis vastupidine väide on õige. Just nimelt vaktsiinide tõttu on varem miljoneid inimesi tapnud haigused muutunud nähtamatuks. Kuid kui isegi paar perekonda lõpetavad vaktsineerimise, võivad haigused taas pinnale kerkida. 

5. Teadlased on eri meelt vaktsiinide ohutuses. Teadlaste hulgas valitseb täielik üksmeel - vaktsiinid on ohutud, tõhusad ja hädavajalikud. 12 uuringut on näidanud, et MMR (leetrid-mumps-punetised) vaktsiin on ohutu. Mõned teisitimõtlejad saavad palju tähelepanu, kuid need on alati ühed ja samad nimed. 

6. Vaktsiinides sisalduv alumiinium on sama ohtlik kui elav hõbe. Alumiinium on looduses kõige sagedamini esinev metall ja väikestes kogustes täiesti ohutu. Vaktsiinides kasutatakse alumiiniumi soolasid. Nende abil on võimalik vähendada vaktsiini annust ja manustada vaktsiine harvemini.