Keegi produktiivne libakontomeister on Facebooki rajanud terve lastekirjanduse sõpruskonna: lisaks Pervikule on kontod Leelo Tunglal, Heiki Vilepil, Andrus Kivirähil ning isegi kadunud Henno Käol, Eno Raual ja Edgar Valteril. Enamasti on kontode juures ka nende fotod, mille kasutamiseks tõenäoliselt luba pole. Lisaks on konto juures nimekiri kirjanike teostest.

Pervik on häiritud, et keegi püüab esineda tema või ta kadunud mehe Eno Rauana. Või ükskõik kelle teisena.

“Mõni inimene on ehk näiteks otsustanud, et ei tee põhimõtteliselt Facebookiga mitte mingit tegemist, kuid ometi laigib, šeerib, laeb pilte üles, postitab imelikke mõtteid, kutsub sünnipäevakülalisi kokku jne, ega teagi, mida ta netis kõik oma lemmiktegevuste kohta avaldab ja ülepea korda saadab,” ütles Pervik.

Näiteks Andrus Kivirähk ise Facebookis ei ole, kuid libakontosid on talle tehtud mitu. “Mind see ei häiri, aga võib-olla on see sellest, et ma ei tea, mis seal toimub,” nentis Kivirähk. Tema sõnul on siiski eksitav, et mitmed kirjanike päris-sõbrad on pidanud libakontosid inimeste õigeteks kontodeks ja nendega “sõbrunenud”.

Lastekirjanike libakontod on lisaks ka omavahel seotud – nad on ka üksteise “sõbrad” ning Perviku ja kadunud Eno Raua kontod on šarlatan omavahel “suhtesse” pannud. “Blokeerida või kustutada pole mul õnnestunud ei Eno ega enda libakontot,” nentis Pervik.

Ekspress saatis libakontode pidaja(te)le sõnumid palvega oma teguviisi selgitada, kuid vastust ei tulnud. Mitmed juhtlõngad lasevad aga oletada, et kontod on loonud lapsed, kes ilmselt oma teo tagajärgedest aru ei saa.

Eno Raual on koguni neli libakontot ja lisaks ka neli fännilehte – viimane ongi vorm, milles oma austust kirjanikele võiks avaldada. Libakontomeistrid – lõpetage teiste inimestena esinemine, te valmistate neile kannatusi! Lisaks sellele rikuvad libakontod Facebooki kasutustingimusi, mistõttu need on teoreetiliselt võimalik kõrvaldada – praktikas on see siiski vaevarikas.

Facebook ei luba oma reeglite järgi libakontosid, võõraste fotode kasutamist, libanimesid ega keegi olemise teesklemist.