Laila Pakalnina, Läti üks omapärasemaid ja lootustandvamaid režissööre, on oma kolmanda täispika filmiga jõudnud montaažiruumi. "Pantvangi" kaastootjateks on lisaks Lätile ka Eesti produktsioonifirma Acuba Film, Sloveenia Casablanca ("Eikellegimaa") ja Kreeka Bad Movies.

Filmi produtsendi Arko Oki sõnul laabusid võtted Riia lennuväljal ja Jurmala maanteel kenasti, ning Okk peab "Pantvangi" temaatiliselt sama hästi eesti kui läti filmiks. "Kultuuriruum on meil ju ühine, seob meid teatav raskepärasus, samas heatahtlikkus. Stsenaariumi on seni kõik toetajad kiitnud. Lühidalt räägib see musta huumori võtmes absurdikomöödia 10aastasest poisist, kes lennukikaaperdajad ümber sõrme keerab, pannes nad kohusetundlikult lennuki turismigiidist loetud fantaasiaid täitma." Eesti näitlejatest teevad filmis episoodilistes rollides kaas Kaljo Kiisk ja Jaan Rekkor.

Eesti poolt toetas filmi valmimist Kultuurkapital. Lisaks otsustas Arko Okk kasutada Laila Pakalnina eelmise, samuti Acuba Filmiga koostöös valminud täispika dokumentaalfilmi "Buss" tulemustoetust, mille andis Eesti Filmi Sihtasutus, uue filmi kulude katmiseks.

Filmi eelarve on Balti riikide tavatootmise mõistes suur, üle 20 miljoni krooni. Filmi esilinastus on plaanitud maikuusse, Cannes’i filmifestivalile. Eesti kinodesse peaks "Pantvang" tänaste kokkulepete kohaselt jõudma tuleva aasta sügisel.