„See ei ole tõsi. Mis puudutab tantsupidu, siis piletid on välja müüdud. Mis puudutab laulupidu, siis - 300, 400 ja 500 krooni maksvad piletid on toetajapiletid. See on see ala, kus on klapptoolid, seejärel on üldala, kus on pingid, ja seal on 14 000 inimese jagu pinke," ütles Mäe. Seal kehtib põhimõte - kes ees, see mees. Piletid üldalale maksavad 100 krooni ja pensionäridele 50 krooni.

„500-koonised piletid on kõige esimesed read, sellele järgnevad 400-krooniste piletite triip, ja siis 300-krooniste," selgitas Mäe.

Mäe sõnul on „suhteliselt selge", et 14 000 inimest mahutavad pingid lähevad täis. „Kõiki pileteid kokku on müüdud 70 000  - koos tantsupeoga, mille piletid on välja müüdud," ütles ta.

Tantsuväljakule, muide, ei müüdud seisupileteid, sest „tantsuväljak on selline, et seal ei olegi eriti kuskil seista".

Mäe ei soovinud hakata spekuleerima, kas lauluväljakule tuleb nädalavahetusel 100 000 inimest, kuid ta ei välistanud seda võimalust - eriti, kui ilm on ilus.

Laulu- ja tantsupidu toob pealinna liiklusesse suured muudatused

Sel nädalal toimuva XXV laulu- ja XVIII tantsupeo ajal tuleb liiklejatel arvestada täiendava ajakuluga - tavapärasest erinev liikluspilt mõjutab alates 2. juulist nii autojuhte kui ühistranspordi kasutajaid.          

2. juulil alates kella 22st, kui laulupeo tuli jõuab Admiraliteedi basseini juurde, on liiklus häiritud Mere puiestee ja Ahtri tänava vahelisel lõigul.

Alates 2. juuli õhtul kella 20-st  kuni 5. juuli õhtu kella 19-ni  on sõidukite peatumine ja parkimine keelatud  Vana-Pirita teel (Pirita tee ja Pirita tee nr 20 vahelisel ühesuunalisel lõigul), Pirita tee äärses Russalka parklas, Pirita tee kesklinnast väljuval suunal, Narva maanteel Pirita tee ja J. Smuuli tee vahel ning Lauluväljaku läheduses olevates parklates.

Seoses tantsupeo peaproovi ja etendustega Kalevi staadionil on Juhkentali tänav suletud liikluseks 3. juulil kell 13-22.30, 4. juulil kell 10-14 ning 5. juulil kell 10-14.

Narva maantee (Pirita tee ja J. Smuuli tee vahelisel lõigul) suletakse 4. juulil kell 14-24 ning 5. juulil kell 12-19. Trammiliiklus Pärnu maanteel ja Narva maanteel katkestatakse laupäeval alates kella 8.30-st kuni laulupeo rongkäigu lõpuni (orienteeruvalt kell 12.30), rongkäigu marsruuti läbivad bussiliinid suunatakse ümbersõitudele.

Rongkäigu tõttu on 4. juulil kesklinnas alates kella 12-st suletud Vabaduse platsi ja Viru ringi ümberkaudsed tänavad ning rongkäigu marsruut Viru ringist mööda Narva maanteed kuni Lauluväljakuni.

4. juulil kell 12-18.30 on liiklemiseks suletud järgmised tänavad: Endla (Koidu tänava ja Toompuiestee vahel), Toompuiestee (Paldiski maantee ja Endla tänava vahel), Tõnismäe, Hariduse, Toompea, Kaarli pst, Roosikrantsi, G. Otsa, Väike-Karja (Pärnu maantee ja Müürivahe tänava vahel), Mere puiestee (Viru väljaku ja Rannamäe tee vahel), Rannamäe tee (Mere puiestee ja Suur-Rannavärava vahel), Väike-Rannavärava, Uus (Väike-Rannavärava ja Uus 22 vahel) ning Kanuti tänav.

Liikumise lihtsustamiseks tihendab Tallinna Transpordiamet linnavalitsuse ettepanekul 3. trammiliini tööd ning pikendab sama liini tööaega, samuti pannakse käima ajutised bussiliinid A. Laikmaa - Püssirohu - Autobussijaam ja Hobujaama - Lauluväljak.

Laulu- ja tantsupeol osalejad saavad Tallinna ühistransporti 30. juunist kuni 5. juulini tasuta kasutada. Tasuta sõiduõigust tõendavaks tunnuseks on spetsiaalkujundusega akrediteeritud randmepael.

Laulu- ja tantsupeol osaleb ligi 23 500 inimest nii Eestist kui välismaalt.

Täpsemat infot liiklusmuudatuste kohta saab Tallinna abitelefoni numbrilt 1345.

Lisabussid viivad tasuta laulupeole

NCC Ehitus paneb Tallinnas toimuva laulu- ja tantsupeo ajaks käima tasuta bussid, mis toovad inimesed erinevatest linnaosadest Lauluväljakule.

NCC Tähekodu laulupeo bussid väljuvad laulupeole 3. juulil igal täistunnil alates kella 10.00-st hommikul kuni 21.00-ni õhtul ning Lauluväljakult tagasi igal pooltunnil alates 10.30-st kuni 22.30-ni.

4. juulil väljuvad bussid laulupeole kell 16.00, 17.00 ja 18.00 ning 5. juulil 11.00, 12.00 ja 13.00.

Pärast laulupeo kontserte viivad bussid inimesed erinevatesse linnaosadesse tagasi.

Samuti on võimalik laulupeo bussi peatada igas marsruudile jäävas peatuses, andes sellest läheneva sõiduki juhile käega märku. Buss võtab hääletaja peale vabade kohtade olemasolul.

Kuna laulupeo ajal on kesklinnas ja Lauluväljaku ümbruses autodega liiklemine piiratud, siis on mugavam jätta sõiduauto suurematesse keskustesse ja minna laulupeole bussiga. NCC Tähekodu laulupeo busside peatused asuvad viies suuremas keskuses - Järve Keskuse, Mustika Keskuse, Mustakivi Keskuse ja Rocca al Mare Keskuse parklates ning lisaks veel Kopli-Sõle nurgal Maleva bussipeatuses.

NCC Ehitus AS turundusdirektori Heikki Põhi sõnul otsustati laulupeo ajaks avada tasuta bussiliinid, kuna ettevõte on rajanud Tallinna eri piirkondadesse uue kodu rohkem kui 2000-le inimesele, mistõttu soovitakse nii neile kui ka kõigile teistele linlastele pakkuda mugavat võimalust selle aasta suurima ja oodatuima kultuurisündmuse külastamiseks.

Busside marsruudid

Mustakivi Keskus - Lauluväljak - Mustakivi Keskus

Mustakivi Keskus --> Lasnamäe Centrum --> Punane > Smuuli --> Vana-Narva mnt > Lasnamäe peatus

Mustika keskus - Lauluväljak - Mustika keskus

Mustika --> Tammsaare tee --> Sõpruse pst --> Liivalaia --> Narva mnt --> Mere värav (Oru peatus - 4. juuli rongkäigu ajal)

Rocca al Mare parkla - Lauluväljak - Rocca al Mare parkla

Rocca al Mare --> Paldiski mnt --> Balti jaam --> Ahtri > Narva mnt --> Mere värav (Oru peatus - 4. juuli rongkäigu ajal)

Järve Selver - Lauluväljak - Järve Selver

Järve Selver --> Pärnu mnt --> Liivalaia --> Narva mnt --> Lasnamäe peatus

Kopli - Lauluväljak - Kopli

Kopli-Sõle nurk (Maleva peatus) --> Sõle > Paldiski mnt --> Baltijaam --> Narva mnt --> Mere värav (Oru peatus - 4. juulil rongkäigu ajal)