“Arvuti juures pole kasutaja jaoks enam ­tähtis ainult tehnika ja jupid, sellest ­olulisemaks on ­muutunud arvuti nägus välimus,” lausus üks ­kampaania algatajatest, HP arvutitoodete ­turundusjuht Evelina Rimkiene. “Omanik on olnud nutikas insener – arvuti ju töötab –, ent leidsime, et tal võiks olla masin, mis oleks välimuselt stiilne ja mida saaks ka kaasa võtta.”


“Rahva lemmiku”, Eesti Ekspressi lugejate poolt kampaania koduleheküljel 7716 häält saanud arvuti omanikule Martin Murusalule kuulub edaspidi šokolaadipruun HP Pavilion dv2699 Special Edition.


Peale stiilse välimuse on mõlemal HP auhinnaarvutil Inteli kahetuumaline protsessor, 14,1-tolline ekraan, sõrmejäljelugeja ning muusika ja filmide lihtsamaks nautimiseks pisike kaugjuhtimispult.

Kuna osavõtt oli aktiivne ning võistlusele laekus hulgaliselt häid fotosid, siis annab HP välja kolm lisaauhinda neile, kes žüriile silma jäid oma laheda loo või nutika disainitööga. Lohutusauhinnaks edev, väike, must ning läikiv pisike presentatsioonihiir, mida kerge tasku pista. Võtame võitjatega ühendust.


Hewlett-Packardi ja Eesti Ekspressi inetu arvuti otsingud kestsid 21. veebruarist kuni 6. märtsini. Kõikide kampaania fotodega saab tutvuda leheküljel
.


Jube ilus arvuti


Võib vist öelda, et ilu – või koledus – on vaataja silmades. Noore Tehniku kaupluse püsikunde jaoks on Ares Hubeli loomingu kujul tegemist unelmate läppariga, mis seljatab iga kell Briti vidinakaunistaja Bling My Thingi  20 000 naelsterlingilise eriväljaande Apple’i MacBookist.


Meisterdamise rõõmu jagub ju pikemaks – ja meisterdamise kütegi olemas – ning tõelise elektroonikasõbra pilk lausa puhkab käesoleval ainueksemplaril.


Tavainimese nurga alt vaadates on tegu harukordselt õnnetu disainiga (juhin tähelepanu pruuni klaasi ja rohelise trükiplaadi jubedale kombinatsioonile, mis peale kõige muu võib põhjustada õnnetusi). Pealegi on läppari kasutusmugavus kõike muud kui eeskujulik. Kujutage ette aega, mis kulub selle läppari kotist lahti pakkimiseks ja käivitamiseks! Kaheksa tundi?


Terve päev?


Põhjendan lühidalt žürii otsust: vastandite ühtsus võitis ning koledaima läppari auhinna pälvija looming on sõna otseses mõttes jube ilus.