JUHAN, pehme

1. Mulle ei jäänud eriti midagi meelde. Lihula oli päris hooaja alguses, seda ma ei mäleta üldse. Nojah, mõõdikud võib-olla tõesti. Kui ma mõõdikuid ei nimeta, siis mõni leiab jälle, et vastab ülbelt.

2. Rõõmustas, et Miisuga meil tandem enam-vähem töötas kuni lõpuni välja.

3. No see lõpp oli muidugi kurb.

HUNT, karvane

1. Minule jäid meelde minu nimekaimu Volgi juubelinädala üritused sügisel. Nu, mitte kohe ei jäänud meelde, aga hiljem, kui mälu taastus, siis väga eredalt.

3. See piirilepe, mis Urmas Jurjevitš ükspäev Moskvas alla kirjutas, tegi minu kurvaks. Sest no mis piir saab olla Eestimaa ja Venemaa vahel? See kõik kunstlik. See kõik poliitikute mäng. Lihtne inimene seda ei vaja.

JOHANNES, kingsepp

2. Te mõtlete, et mind rõõmustas leppimine Almaga, sellepärast küsisite, jah? Aga ei ole õige! Teate, mis mind, suhteliselt eakat meest, tegelikult rõõmustab? Alma on Alma – ma ei ütle mitte üks halb sõna. Aga kui ma tahan, et minu suhteliselt väsinud silm kuskil puhkaks, siis ma vaatan ikka vähe nooremaid. Eluaeg olen vaadanud ja jäängi vaatama. Teile ma võin seda öelda, teie ei räägi edasi. Kas või Maret ma vaatan. Või Tiinat, see on veel noorem. Anne-Mai on täitsa nitševoo minu silmis, ja Are ja… Pillest või Ursulast ma parem ei räägigi. Ma ütlen, kui ma Pillet või Ursulat selle pilguga vaatan, siis ma mõnikord isegi mõtlen, et see on patt. Ausõna.

3. Just see kurvastabki, et Teet Kallas kirjutab häbematult vähe noori naisi juurde! Vähemalt minu jaoks vähe. See on tal mingi valehäbi. Ma räägin seda Teedule igal kevadel ja igal sügisel: vaata, kui palju tuleb lavakast noori ilusaid lõpetajaid pidevalt, miks me neid ei rakenda? Kusjuures võiks massiliselt! Miks ei võiks Mornas olla üks õmbluskool või õdede kool või ma ei tea mis? Aga ei! Ega ta enne aru ei saa, kui ta on ise ka ükskord nii vana kui mina.

ALMA, õnnetar

2. Minul oli kõige suurem rõõm, kui Johannes ütles mulle ükspäev, et ta ei vaata enam minust nooremaid. Selle ühe lause eest ma andsin talle väga palju andeks.

KARL MARTIN, opman

1. Et Tallinnast tahetakse teha Euroopa kultuuripealinn 2011.

2. Et Tallinnast ehk siiski ei tehta Euroopa kultuuripealinna 2011.

3. Et Tallinnast vist siiski tehakse Euroopa kultuuripealinn 2011.

EDGAR, pehme

2. Rõõmustavat on olnud nii palju, et igat üksikjuhtu enam ei jõuagi ära rõõmustada. Näiteks mul abikaasa leidis endale rakendust eestlaste põlisel alal – sadamaalal – ja mul on selle üle väga hea meel. Kuigi teisest küljest – meie peres täiesti tavaline.

3. Kurvastamiseks peab olema põhjus. Kui ma mõne leian, küll ma siis ka kurvastan. Nii et minu pärast ärge muretsege.

LENNART, pehme

1. Hooaeg oli hall kuni selle momendini, kui ma järsku vaatasin, et tohoh! Kaks tonti käib ringi mööda Euroopat – Mihhail Ivanovitš Eesmaa ja Mihhail Ivanovitš Tootsen. Ma teatasin sellest, kuhu vaja, ka ajakirjandusele. Aga midagi ei ole muutunud, seltsimehed tegutsevad edasi.

VAHUR, pealtnägija

2. Meil viimane koosolek otsustas, et sügisel hakkame kohe uurima seda Savisaare juhtumit. Et kuidas ta ikka oma naise sinna Tallinna Sadama nõukogusse munsterdas? No aga kuidas mina nüüd lähen ja hakkan Viljat uurima? See oleks ju teistpidi korruptsioon, kui nii võtta. Aga ära öelda ka nagu ei saa, sest kui sa oled proff, siis sa teed ju loo igal teemal, on ju? Nii et kaunis sensitiivne olukord. Ja järsku ma tundsin, kuidas Mihkel pani käe mulle õlale ja ütles vaikselt: “Ma teen ise ära.” Kui sul on niisugune sõber – no kuidas sa ei rõõmusta!

3. Ükspäev ma käisin Iraagis. Ma sattusin sinna just momendil, kui vanahärra Saddam pesi pesu ja ma tegin temast mälestuseks paar pilti. Üks inglise ajakirjanik, kes oli oma fotoaparaadi hašišit täis toppinud ja ei saanud ise pilti teha, küsis, kas ma ei saaks teda aidata. Loomulikult ma andsin talle mõned pildid, sest ma teadsin, et “Pealtnägijas” ma neid niikuinii ei näita – sõjavangidel on omad õigused ja minul on oma eetika. Ja nüüd ma näen, et The Sun on need pildid siiski avaldanud! Ühesõnaga, kui mind üldse miski kurvastab, siis just eetikapuudus.

MAIRE, meie ise

1. Trahv.

2. Üksindus.

3. Kips.