Suurtes linnades on lennujaamadele nime andmine vajalik juba üksnes seetõttu, et mitme olemasolul tuleb neid kuidagi eristada. Nii on JFK kõrval teine suur New Yorgi lennujaam LaGuardia saanud nime endise linnapea järgi. Ameeriklased on ristimistuhinas niivõrd hoogu läinud, et Californias on Santa Ana lähedal koguni vesterninäitleja John Wayne’i nimeline lennujaam, teistes osariikides on kuberneride ja senaatorite järgi nimesid antud lõputult palju.

Euroopas on pilt natuke tagasihoidlikum. Londoni Heathrow ja Gatwick ei ole seotud inimestega, küllap polnuks ka näiteks Winston Churchilli nime andmine eriti kohane, sest talle lendamine ei meeldinud.

Tema kolleegi F. D. Roosevelti nimeline lennuväli pole aga üheski USA suurlinnas, vaid hoopis Hollandi Antillidel. Inglastel pole lennujaamade ristimise kommet. Tasub mainida vaid kaht: Liverpooli lennujaam on John Lennoni nimeline ning Kesk-Inglismaal Sheffieldi ja Doncasteri vahel on üks põnevama nimega lennujaamu kogu maailmas – see kannab Robin Hoodi nime.

Mandri-Euroopas on suurim isikunimeline lennujaam Pariisi Charles de Gaulle ning Baieri keskuse Müncheni lennujaam kannab sõjajärgse poliitiku Franz Josef Straussi nime.

Samas tuleb nentida, et kohalikud kutsuvad seda ikka Müncheni lennujaamaks ja niivõrd kinnistunud nimesid nagu JFK on vähe. Sakslased on Konrad Adenaueri nime andnud Kölni lennujaamale ja ilmselt hakkab ehitatav Berliini uus lennuväli kandma Willy Brandti nime. Samas on Berliini Tegeli lennujaam nimetatud lennunduspioneeri Otto Lilienthali auks.

Poolas on kolm huvitavat nimelist lennuvälja: Varssavis Fryderyc Chopin, Krakówis loomulikult Johannes Paulus II ja Gdanskis Lech Wa??sa, mis on Euroopas erakordne, sest tegu on veel elava inimesega. Bratislava lennujaam kannab Milan Rastislav Štefániki nime, aga vaevalt seda Slovakkia lendurit mujal tuntakse.

Ent alati ei piirduta poliitikutega, antakse ka kultuuritegelaste nimesid. Nii on Kreekas Kastorias Aristotelese nimeline lennujaam ja Kreeta Heraklioni oma kannab kirjanik Nikos Kazantzakise nime. "Väikese printsi" autori ja lenduri Antoine de Saint-Exupéry auks on nimetatud Lyoni lennuväli. Hispaanias kannab Pablo Picasso nime Malaga lennuväli, Leonardo da Vincil on sama au Roomas. Salzburgi lennuväli on loomulikult W. A. Mozarti nimeline. Kolumbuse-nimeline lennuväli on Itaalias Genuas. Bossanoovameistri Antonio Carlos Jobimi nime kannab Rio de Janeiro lennuväli. Lõuna-Ameerikas on palju nimelisi lennuvälju, millest päris mitmed kannavad Simón Bolívari nime. Havanna lennuväli pole nimetatud Fidel Castro, vaid hoopis revolutsionääri ja luuletaja José Marti järgi.

Ka Aasias on mitmeid nimelisi lennujaamu. Nii on väga sümboolselt Istanbuli Euroopa-osa lennuväljale antud Türgi euroopastaja Kemal Atatürki nimi, Aasia-osa lennuväljale aga türgi naislenduri, Atatürki kasutütre Sabiha Gökçeni oma.

Teherani lennujaam kannab imaam Homeini nime ja Indias on haruldasel kombel saanud omanimelise lennujaama nii ema kui ka poeg: Indira Gandhi nime kannab Delhi lennujaam, Radživil on see Hyderabadis.

Lõpetuseks võiks küsida, miks ei kandnud kõik Nõukogude Liidu lennuväljad Lenini nime. Põhjuseks olnud toosama võimalus, millega ühele kunagisele parvlaevale nime andes ei arvestatud.