ViaGymi turustaja Terry Tamm on veendunud, et kui päeva jooksul ka kümmet minutit oma keha treenimiseks pole võimalik leida, on asi ikka väga lootusetu. Tema sõnul võrdub kümme minutit keha vibreerimist ja väristamist ühe tunni sörkjooksu või aktiivse treeninguga jõusaalis, tennises, squash’is. ViaGym jäljendab kõndimisel tekkivat liikumist, stimuleerides kõiki keha kudesid. „Vähendab stressi, kiirendab rasvade põletamist, ergutab ainevahetust, modelleerib figuuri, võitleb tselluliidiga, parandab lihastoonust ning aeglustab vananemist”, loetleb Niinemets sel moel treenimise positiivseid tulemusi.

Laisa inimese trennimasin

Reklaamifirma Factory töötajad kiidavad head võimalust tõusta arvuti tagant ja teha kehakoormuseks kümneminutiline paus. Aga ka kodudes on see aparaat üsna levinud. Narva kutseõppekeskuse finantsjuht Maris Heimo on ViaGymiga treeninud terve aasta. „Minu põhieesmärk on kehatreening, sale ja trimmis figuur ning nooruslik väljanägemine. Aga muidugi on väga tähtis ka lihaspingete vähendamine, sest tööspetsiifika tõttu istun hommikust õhtuni arvuti taga ja liikumist on väga vähe.”

Masinal treenivad peale tema ka teised pereliikmed ja tuttavad. Kasutusõpetus on lihtne ja mugavaks teeb selle käsitsemise kaugjuhtimispult. Järgides seadme kasutamise õpetust ja treenimisnõuandeid, pole vaja negatiivseid mõjusid karta, kinnitas Heimo.

Kolm treeningprogrammi annavad koormust kõigile lihasgruppidele. Esimene, aeglasem programm on mõeldud algajatele ja nendele, kes soovivad pigem massaaži­efekti. Selle programmiga võiks treeningut alustada järk-järgult oma keha kohanemist jälgides. Teine ja kolmas programm on mõeldud rasvade põletamiseks ja tselluliidihoolduseks. Need programmid annavad kehale kõige suurema koormuse. Järjepideval treenimisel võiks kaks korda päevas kasutada vaheldumisi teist ja kolmandat programmi.

Kuna lümfisüsteem vibratsioonitreeningu käigus aktiviseerub, mille tulemusel kaotab keha vedelikku, on vaja pool tundi enne treeningut kindlasti juua. Mõistlik on teha harjutusi vaheldumisi ülakehale, alakehale ja kõhuvöötmele, et võimaldada igale lihasgrupile harjutuste vahel puhkust.

Algselt ilusalongidele mõeldud

Värska mineraalveespaa kosmeetik Elle Toomas ütles, et tema kabinetis on ViaGym veebruarist ja inimeste huvi aparaadi vastu suur. „Mina ise sain lahti jalavalust, mõnel on paranenud uni, abi on saanud liigese- ja radikuliidivaludega inimesed,” sõnas ta. „Pärast esimest treeningut on juba märgata, kuidas lihased lähevad trimmi, naha välimus paraneb ja üleliigne vesi hakkab liikuma. Üks mu klient käib just seepärast iga päev siin, et vabaneda üleliigsest kehasse jäänud veest,” rääkis Toomas.

ViaGymi toime põhineb horisontaalselt liikuval vibratsioonil. Tundub, nagu tuhanded mikrorullikud masseeriks keha jalgadest kaelani. Masina peal seistes on tegu, et tasakaalu säilitada, kuid keskendudes pole sellega enam raskusi. „Tehnoloogia on välja töötanud Itaalia arstid, et ka tänapäeva kiire elutempoga inimesed leiaksid aega oma tervise ja keha eest hoolitseda,” märkis Kätlin Lehtma, kelle kaudu kehahooldusmasin on Eestisse jõudnud.

Eri treeningprogrammid võimaldavad koormust kõigile lihasgruppidele. Ka need lihased, mida tavatreening ei haara, pingutavad ja lõõgastuvad 15–30 korda sekundis. Kuna pärast sellist treeningut ei teki lihastesse piimhapet, pole järgmisel päeval vaja lihasvalu karta.

ViaGymi teraapia sobib nii lastele, noortele kui ka vanematele inimestele. Siiski ei saa sellega tavapärast füüsilist koormust asendada, vaid seda täiendada. Aeroobset treeningut ja südamekoormust selline tegevus ei anna. Aga enne sörkjooksu sobiks kümne minutiga lihased soojaks vibreerida. „Tegu on ikkagi massaažiaparaadiga, millel on palju häid omadusi,” märkis kosmeetik Elle Toomas.

Jõudmaks optimaalsete tulemusteni, soovitatakse ViaGymiga treenida vähemalt kord päevas. Kui eesmärk on alandada kaalu, võiks masina peale istuda vähemalt kaks korda päevas. Keha sage stimuleerimine võimaldab treeningu eesmärkideni kiiremini jõuda. Harva treenides seevastu ei tunne keha mingit kohanemisvajadust ja seega pole treeningul ka mingit mõju.   

ViaGymi tööpõhimõte

• Teraapia tulemusel paraneb organismi ainevahetus ja toksiinide väljutamine.

• Treenimine ennetab osteoporoosi teket, sest masin stimuleerib luukoe kasvu ja verevarustust.

• Järjepidev treenimine ennetab veeni­süsteemi puudulikkuse teket ja kiirendab traumadest taastumist.

• Aitab parandada aja- ja ruumi­taju. Paraneb psühhomotoorne koordinatsioon. Kasulik unetuse ravis.

• Mõistlik on teha harjutusi vaheldumisi ülakehale, alakehale ja kõhuvöötmele, et võimaldada igale lihasgrupile harjutuste vahel puhkust.

• Kuna lümfisüsteem vibratsiooni­treeningu käigus aktiviseerub, mille tulemusel kaotab keha vedelikku, on vaja pool tundi enne treeningut kindlasti juua.

Allikas: internet