Supp


Panin boršisupisegu, milles on peeti, porgandit, sibulat ja kapsast, potti keema. Lisasin vett, näpuotsaga pipart ja soola ning sortsu äädikat. Keetsin 15 minutit. Kui rohkem aega on, kasutan valmissegu asemel koduseid köögivilju. Sel juhul tuleb peet koorida, riivida ja panna koos hapukapsaga hauduma. Seejärel lõigata sibul ribadeks, kuumutada võis ja lisada supile. Aga see võtaks rohkem aega, vähemalt tunni.


Lõikasin ahjus küpsetatud lambakarree küljest ribad ja lisasin supile. Valmis supiportsule tõstsin ühe kondiga karreetüki ja sellele omakorda törtsu toorjuustu ja tüümianioksakese.


Samal ajalt valmistasin supile juurde mõnusad ampsud.


Krõbedad juustu-crostin’id


Valmivad pikast saiast, pakist toorjuustust, kahest tomatist ja maitserohelisest.

Selleks lõika pikk sai diagonaalselt viiludeks ja pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata saiaviilud toorjuustuga ja lisa tükeldatud tomatid. Küpseta 250kraadises ahjus 8 minutit ja serveeri kohe supi kõrvale.


Vahvad vahvlid 25 tk



Vahvlimeistird on taas au sees. Pühi tolm sahtlis jõude seisnud küpsetajalt ja meelita lapsed kööki. Lastele meeldib vahvleid küpsetada ja süüa. See on mõnus koostegemine.


Vaja läheb


  • 200 g võid või margariini
  • 1/2–3/4 kl suhkrut
  • 3/4 kl piima
  • 3 muna
  • 1 kl jahu
  • vanilli ja soola


Valmistamiseks



Sulata või, lisa suhkur ja seejärel piim. Munad klopi eraldi kausis lahti ja lisa segule. Sega juurde jahu ning maitsesta vanilli ja soolaga. Sega hästi ja lase seista umbes pool tundi.


Eelsoojendatud ja rasvainega määritud vahvliküpsetaja plaadi keskele pane teelusikatäis vedelat tainamassi. Küpseta nii 30 sekundit ja keera vahvel kuumalt kiiresti tuutuks. Seejärel lase vahvlitel alusel rahulikult maha jahtuda, sest kui paned soojad vahvlid üksteise otsa, kaotavad nad kuju.


Täida vahvlirullid jäätise või vahukoorega, või riputa üle tuhksuhkruga ja krõbista niisama.