27.02.2009, 00:00
Lihtsatest asjadest saavad hõrgud road
Mida saab saja krooniga pühapäevaseks perelõunaks valmistada, katsetab;Margit Kirsipuu.
100 krooni eest valisin ostukorvi | |
Maahärra boršisegu | 12.- |
Rama Creme Bonjouri maitserohelisega | 20.- |
poti tüümiani | 21.- |
tüki lambakarreed | 33.- |
tomati | 4.- |
pika juustusaia | 10.- |
Supp
Panin boršisupisegu, milles on peeti,
porgandit, sibulat ja kapsast, potti keema. Lisasin vett, näpuotsaga
pipart ja soola ning sortsu äädikat. Keetsin 15 minutit. Kui rohkem
aega on, kasutan valmissegu asemel koduseid köögivilju. Sel juhul
tuleb peet koorida, riivida ja panna koos hapukapsaga hauduma. Seejärel
lõigata sibul ribadeks, kuumutada võis ja lisada supile. Aga see
võtaks rohkem aega, vähemalt tunni.
Lõikasin
ahjus küpsetatud lambakarree küljest ribad ja lisasin supile. Valmis
supiportsule tõstsin ühe kondiga karreetüki ja sellele
omakorda törtsu toorjuustu ja tüümianioksakese.
Samal
ajalt valmistasin supile juurde mõnusad ampsud.
Krõbedad juustu-crostin’id
Valmivad
pikast saiast, pakist toorjuustust, kahest tomatist ja maitserohelisest.
Selleks lõika pikk sai diagonaalselt viiludeks ja pane need
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata saiaviilud toorjuustuga ja lisa
tükeldatud tomatid. Küpseta 250kraadises ahjus 8 minutit ja serveeri
kohe supi kõrvale.
Vahvad vahvlid 25 tk
Vahvlimeistird on taas au sees. Pühi tolm sahtlis jõude
seisnud küpsetajalt ja meelita lapsed kööki. Lastele meeldib
vahvleid küpsetada ja süüa. See on mõnus koostegemine.
Vaja läheb
- 200 g võid või margariini
- 1/2–3/4 kl suhkrut
- 3/4 kl piima
- 3 muna
- 1 kl jahu
- vanilli ja soola
Valmistamiseks
Sulata
või, lisa suhkur ja seejärel piim. Munad klopi eraldi kausis lahti
ja lisa segule. Sega juurde jahu ning maitsesta vanilli ja soolaga. Sega
hästi ja lase seista umbes pool tundi.
Eelsoojendatud ja
rasvainega määritud vahvliküpsetaja plaadi keskele pane
teelusikatäis vedelat tainamassi. Küpseta nii 30 sekundit ja keera
vahvel kuumalt kiiresti tuutuks. Seejärel lase vahvlitel alusel rahulikult
maha jahtuda, sest kui paned soojad vahvlid üksteise otsa, kaotavad nad
kuju.
Täida vahvlirullid jäätise või
vahukoorega, või riputa üle tuhksuhkruga ja krõbista
niisama.