Ent kas pole Valmis ehk süüdi hoopis selles, et korraldab liiga populaarseid kontserte? Vahest on tal lihtsalt väga hea nina, mida rahvas tegelikult näha ja kuulda tahab?

Kui Valmis minuga loomaaia taga pubis kokku saab, on tal seljas lumivalge kolme nööbiga suvine särk. Tema telefon heliseb pidevalt, ajakirjanikud esitavad ikka veel vastikuid küsimusi, korraldusmeeskond tahab oma logistilistele küsimustele vastuseid.

Valmis ütleb, et ideaalis peaks ta tuuride ajal üleüldse sanatooriumis olema. “Ma ei tulnud selle peale, et nii paljud inimesed tulevad Piritale tekkidega ja panevad kaks ruutu enda all kinni. Kurat, see fopaa poleks olnud nii suur, kui ma oleksin saanud need lamajad püsti tõsta. Nüüd süüdistatakse mind, et olen kõige ahnem inimene,” muutub Valmis emotsionaal­seks. “Aga ma olen suutnud end koguda ja kõiki asju parandada. Raplasse panin just ühe lisakontserdi,” rahuneb ta sama kiiresti. Valmis käib nüüd igal kontserdil ise kohal ja hoiab asjadel silma peal. Viimati lasi lava ees kiljuvad lapsed korrale kutsuda.

Valmise rõõmuks on tema tuuride juhtimise üha rohkem üle võtnud tütar Eveli (27), kes tegi isa ettevõtte kohta ka diplomitöö. “Ta ütles mulle, et sellistel alustel tehtud firma ei tohiks üldse edukas olla. Aga praktiliselt on,” naerab Valmis.

Ärimehe osaühing Hitivabrik teenis mullu masu ajal ligi miljoni ja ülemöödunud aastal kaks ja pool miljonit krooni kasumit.

Tänavu võib Valmis aga erakordselt rahul olla. Suve algul oli tal edukas pungituur Mihkel Raua ja Hendrik Sal-Salleriga. Ja nüüd, juba kolmandat aastat järjest, korraldab ta Jaan Tätte tuuri.

Valmis on tähele pannud, et tal juhtub olema üks edukas tuur iga kolme–nelja aasta järel: 1996 oli Joala, Iff ja Mäks; 1999 Kuldse Trio lahkumine; 2003 Maie-Valduri ringreis; 2006 Meie Mehe lahkumine ja kuskile jäi ka Dagö tuur.

“Põhiline on vaadata, kas see asi sulle endale meeldib, siis on lootust, et see meeldib ka teistele. Ja inimesed, kellega koostööd teed, peavad olema professionaalsed,” võtab ta kokku oma põhimõtted artistide valimisel.

Muide, Valmis on 90ndatel manageerinud ka ekstravagantsemaid projekte, mida Eesti lavad näinud on: Push Upi ja Onu Bellat.

Bella-aega meenutades tuleb talle esimesena pähe see, kuidas nad koos laste-etendust tegid. “Merca kirjutas teksti ja meie kultuurimajades mängisime. Onu Bella mängis õnnetut klouni, kelle üle keegi ei naernud. Et ta saaks jälle lapsi lõbustada, oli talle vaja uus veri üle kanda. Mina olin kuri Dracula, kes seda verd tahtis hoopis ära juua. Mind kasvatati ümber ja ma hakkasin verikäkki sööma. Onu Bella sai endale kihiseva vere ja oli taas naljakas. Tund aega hüppamist ja kargamist. See oli kohutavalt fun!”

Valmis mängib teatris turvameest

? Aarne Valmise praegused projektid on Smilers, Ines, Supernova, Gerli Padari bänd. Ta annab välja plaate ning tal on väike muusika hulgiladu.

? Suure osa ajast võtab Vana Baskini teatri juhtimine. “Kihluspeos” mängib Valmis turvameest.

? Valmis on õppinud TPÜs näitejuhtimist ja TÜs ajakirjandust, proovinud operaatori abilise tööd ja töötanud Tamsalu kultuurimajas kunstilise juhina.

? Korraldab alates 1988. aastast Peep Veedla ja Valdur Lahtveega roheliste rattaretke. Ta on roheliste erakonna liige.

? Tema hea sõber on Vahur Kersna.

? Elab Tiskres, tal on kaks tütart ja poeg.

? Valmise vanaisa mõtles välja sõna “raal”.